ZAHTEVEN PRVI REGATNI DAN NA SP: Toni Vodišek končal na četrtem, tretjem in dveh drugih mestih (FOTO)

Koper

Slovenski jadralec Toni Vodišek, aktualni svetovni podprvak, je na svetovnem prvenstvu razreda formula kite v francoskem Hyeresu prvi dan regate končal na četrtem, tretjem in dveh drugih mestih v skupini, po prvem dnevu je skupno sedmi, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

"Res sem ponosen, da lahko tukaj zastopam svojo državo in da bom lahko poleti v Marseillu, le uro stran od tega prizorišča, zastopal Slovenijo tudi na olimpijskih igrah. Kaj pričakujemo od svetovnega prvenstva - najprej, da poskrbimo zase in da odpravimo vse napake. Pomoje bo zmagovalec ta, ki bo prvi odpravil vse napake. Konkurenca je tukaj daleč najvišja, tudi višja od tiste na olimpijskih igrah, saj so tukaj res vsi, iz vseh držav, kar pomeni tudi več jadralcev na državo, saj je par držav, ki imajo veliko več kot le enega dobrega kajtarja. Tukaj sem preživel cel mesec in na dosedanjih pripravah je bilo zelo pomembno, da smo trenirali v istih vodah, kot bomo sedaj tekmovali, in dobro sem se pripravil na to svetovno prvenstvo. Glavo držimo visoko in z rezultati, ki jih bomo dosegli, upamo na najboljše," je pred včerajšnjim prvim nastopom dejal Vodišek.

Prvi regatni dan SP v Hyeresu je jadralce izzval z zahtevnimi vremenskimi razmerami. Veter je bil nestanoviten, tako po smeri kot po moči, v sunkih je dosegal do 25 vozlov. Tako ženska kot moška flota sta odjadrali prve štiri plove.

Vodi aktualni svetovni prvak Singapurec Max Maeder, drugi je Brazilec Bruno Lobo, tretji pa Hrvat Martin Dolenc.

Marina Vodišek je včerajšnje prve štiri plove končala na 13. in 21. mestu v skupini, v dveh plovih pa ostala brez uvrstitve. Prvi dan je končala na 42. mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija