ZAKAJ POZABIMO SANJE? To vam lahko pomaga, da ne boste več "tavali v temi"

Trendi

Če zdravo in kakovostno spite in se ne zbudite do jutra, se manj verjetno spomnite svojih sanj v primerjavi z ljudmi, ki se ponoči večkrat zbudijo. Kljub temu vam lahko nekateri nasveti pomagajo, da zjutraj "ne boste tavali v temi".

Recite si, da se želite spomniti sanj

Če imate v glavi, da se želite spomniti svojih sanj, si jih boste lažje zapomnili. Preden zaspite, zato pomislite na to, da se hočete spomniti svojih sanj.

Zbudite se brez alarma

Če se zbudite sami od sebe, se boste bolj verjetno spomnili svojih sanj kot v primeru, da vas zbudi budilka. Ko se oglasi alarm, se možgani osredotočijo na izklop nadležnega zvoka, ne pa na to, kaj ste sanjali.

Takoj po prebujenju začnite razmišljati o sanjah

Če pomislite na sanje takoj, ko se zbudite, se jih boste lažje spomnili.

Zapišite sanje

Ob postelji imejte zvezek in pisalo ter si zjutraj oziroma, ko se zbudite in je spomin še svež, zapišite svoje sanje. Zapišite vse, česar se spomnite in kako ste se ob sanjaju počutili, tudi če se spomnite le odlomkov.

Vsakim sanjam nadenite ime

To vam lahko pride prav, če želite še naprej sanjati o določeni stvari. Včasih vam lahko ime, s katerim ste poimenovali sanje, pomaga ugotoviti, zakaj ste sanjali te sanje, ali kaj bi lahko pomenile.

Ne obtožujte se na podlagi sanj

Sanje so včasih čudne in tudi v nasprotju z družbenimi normami. Poskušajte ne soditi o sebi na podlagi svojih sanj. Znanost nam je omogočila, da smo se veliko naučili o človeških možganih, vendar morda nikoli ne bomo zagotovo ugotovili pomena svojih sanj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija