ZAKLJUČENA PRVA LETOŠNJA SPOMLADANSKA AKCIJA: Izolani v premično zbiralnico dostavili kar 1.470 kg nevarnih odpadkov (FOTO)

Izola

V soboto, 25. maja, se je uspešno zaključila prva letošnja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico. Uporabniki so v manj kot tednu dni v zbiralnico odložili kar tono in pol nevarnih odpadkov.

Spomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico je potekala od torka, 21. maja, do sobote, 25. maja. Kljub temu, da je akcijo spremljalo muhasto in večinoma deževno vreme, so vestni uporabniki v premično zbiralnico dostavili kar 1.470 kilogramov nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. V petih dneh se je zbiralnica ustavila na 23 lokacijah, najbolj odzivni pa so bili stanovalci iz okolice Drevoreda 1. maja in Veluščkove ter Partizanske ulice.

V primerjavi z lanskoletno jesensko akcijo, je bilo letos zbranih 415 kilogramov manj nevarnih odpadkov. Med slednjimi pa so tokrat, presenetljivo, prevladovali manjši kosi, kot na primer baterije in zdravila, medtem ko so v preteklih akcijah predvsem odpadne barve in jedilno olje.

Izredno pohvalen je tudi podatek, da so uporabniki od oktobra 2023 oziroma zadnje jesenke akcije zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico do danes na zbirni center sami pripeljali kar 3.880 kg nevarnih odpadkov.

Vsem udeležencem akcije se zahvaljujejo, da so s predajo nevarnih odpadkov v premično zbiralnico prispevali k čistejšemu in manj obremenjenemu okolju. Sodelovanje uporabnikov v zbiralni akciji in spodbudne količine nevarnih odpadkov, dostavljenih na zbirni center, dokazujejo, da so uporabniki vse bolj osveščeni o ustreznem ravnanju z odpadki in si skupaj z nami prizadevajo za pravilno ločevanje odpadkov.