ZANIMANJE ZA POKLIC POLICISTA NARAŠČA TUDI NA PRIMORSKEM: Na PU Koper se lahko zaposlite tudi v tej posebni enoti (VIDEO)

Koper

Še ne veste, kaj bi počeli v življenju? Višja policijska šola v Tacnu vam daje možnost, da postanete pomemben člen skupnosti. Februarja bo objavljen razpis za vpis v višje strokovne šole, Višja policijska šola pa bo letos iskala med 150 in 200 študentov. Takoj ob vpisu vam ponuja več prednosti: stalno službo in redno plačo že v času šolanja, beleženje delovne dobe, veliko možnosti za napredovanje in tako dalje. Več zanimivih in pomembnih informacij o delu policista vam bosta 14. januarja ob 17. uri predstavila vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Koper Adis Mahić in dolgoletni kriminalist na koprski policijski upravi Andrej Rupnik.

V šolskem letu 2021/2020 bo Višja policijska šola v Tacnu sprejela med 150 in 200 bodočih policistov, ki bodo izpolnjevali pogoje ter opravili psihični in fizični test. Več o samih pogojih si lahko preberete na tej povezavi oziroma na spletni strani policije. Če boste sprejeti, boste dobili pravo pogodbo o zaposlitvi. Takoj vam začne teči delovna doba, dobivate plačo, študij je brezplačen, imate pa tudi možnost nastanitve v Tacnu na Policijski akademiji.

Študij traja dve leti. Ko opravite vse študijske obveznosti se z vami sklene delovno razmerje za nedoločen čas, vi pa začnete z delom na terenu na eni od policijskih postaj.

Policijska akademija v Tacnu

Zaposlitev pri Slovenski policiji vam nudi veliko kariernih možnosti

"Najprej se boste zaposlili kot policist na policijski postaji, kjer boste spoznali delo v intervencijski in prometni patrulji ter delo dežurnega policista in vodje policijskega okoliša, pa tudi nadziranje državne meje. Z leti delovnih izkušenj se lahko policisti tudi specializiramo. Najprej so na policijskih postajah vodje policijskega okoliša, lokalni kriminalisti, vodje izmen, pa tudi pomočniki in komandir. Za področje prometne varnosti je na Policijski upravi (PU) Koper prometna policija, ki se ukvarja z nadzorom prometa in obravnavo najtežjih prometnih nesreč. Tukaj so tudi policisti motoristi," pojasnjuje Jure Griljc s PU Koper in dodaja: 

"V nadaljevanju kariere lahko postanete tudi vodnik službenega psa, policist konjenik, športniki se lahko celo priključite naši elitni Specialni enoti policije, Gorski policijski enoti ali Letalski policijski enoti. Imamo tudi mnoge druge specializirane enote, kot je na primer Nacionalni forenzični laboratorij, Policijska akademija, Urad za informatiko in telekomunikacije ... Na PU Koper imamo tudi eno posebno enoto, to je Postaja pomorske policije, ki varuje državno mejo na morju, veliko vlogo pa ima tudi pri reševanju na morju. Vse več uporabljamo tehnična sredstva, kot so različne kamere, droni, tudi na teh področjih potrebujemo posebna znanja. Skratka, možnosti je res veliko in z leti dela se izbira povečuje." Z leti dela boste tako imeli veliko kariernih izzivov, možnost napredovanj, izobraževanj, osebne rasti, pa tudi premestitve ali dela v tujini.

Poklic policista bosta v četrtek, 14. januarja 2021, ob 17. uri predstavila vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Koper Adis Mahić in dolgoletni kriminalist na koprski policijski upravi Andrej Rupnik.

Predstavitev bo potekala prek Zooma: https://zoom.us/j/96075421568?pwd=aXBMeno4YlZEYkc2SVVLUnJwWTlpQT09.

• Meeting ID: 960 7542 1568
• Passcode: Kf8ZFD

Več zanimanja tudi med Primorci

Lansko šolsko leto se je na Policijsko akademijo vpisalo okoli 700 zainteresiranih, sprejetih jih je bilo približno 200, med njimi večina dijakov. Približno 35 odstotkov je bilo deklet, večina vpisanih je bila starih do 20 let. "To je za policijo izredno dobro, ker ste mladi, z različnimi poklici in posledično z neskončno možnostmi za delo v policiji. Tudi s Primorske se je vpisalo več kandidatov kot po navadi, predvsem mladih, kar nas res zelo veseli," pa je povedala tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija