ZAPUŠČENČKI V OBALNEM ZAVETIŠČU: Rex, Beauty, Koxa in Ismael iščejo svoj dom (FOTO)

Koper

Za Obalnim zavetiščem za zapuščene živali je pestro poletje, ki še ni reklo zadnje. V tem trenutku je v začasni namestitvi 17 psičkov in več kot 120 mačk. Njihove kapacitete so zapolnjene do zadnjega kotička, delo na terenu pa zahteva 24-urno razpoložljivost. Da bi mucke in psički čimprej našli nove domove, tokrat izpostavljajo psička Rexa in Beauty ter mucki Koxo in Ismaela.

Rex je čudovit mešanček srednje rasti, rojen 1. februarja 2018. Do odvzema in prihoda v zavetišče je svoje življenje preživel na verigi, osamljen, pogosto lačen in skoraj popolnoma nesocializiran. Po urah in urah cartanja, igranja in učenja je sedaj pripravljen na čisto svoj dom. Potrebuje veliko pozornosti in malce več potrpljenja, je pa zelo poslušen in se hitro uči. Sčasoma Rex, ko ljudi "sprejme za svoje", postane najbolj prijazen, cartljiv in ljubeč psiček. Tisti, ki mu bo dal priložnost, bo svoj dom zapolnil z ogromno ljubezni in predanosti.

Beauty je mlajša samička, rojena 11. februarja 2018. Ima čudovito temno, kratko dlako, z belo liso pod vratom in belimi nogavičkami na sprednjih tačkah. Prejšnji lastnik jo je čez noč zapustil in tako je bila primorana dobiti začasen dom v zavetišču. Je prijazna in ubogljiva na ukaz, saj je bila navajena življenja z ljudmi od malega. Žal ni primerna za dom, kjer že imate druge živali, saj je do njih precej napadalna.

Ismael je čudovit belo-oranžen samček, ki je lansko pomlad priplul v Luko Koper z barko iz Izraela. Kar dolgo je bil precej plašen in sramežljiv mucek, sedaj pa se že pridno privaja na nov jezik in kulturo ter postaja vse bolj sproščen in igriv. V zavetišču bi mu radi poiskali družino, ki bo dovolj potrpežljiva in že ima izkušnje z muckami.

Koxa je mlajša samička, ki so jo v začetku pomladi sprejeli v Izoli. Ima čudovito tigrasto in dolgo dlako. Je prijazna, mirna in še malce plašna mucka. Primerna je lahko tudi za morebitne starejše posvojitelje.

Za vse dodatne informacije so v zavetišču dosegljivi na enotni telefonski številki 05 66 33 766. Za vsa vprašanja o posvojitvah, ogledih, sprehodih, izlovih, kastracijah in sterilizacijah ter ostalih splošnih zadevah lahko pokličete med uradnimi urami ob ponedeljkih in sredah, od 12. do 16. ure, ter ob torkih, četrtkih, petkih in sobotah, od 10. do 14. ure. Telefonska številka je za nujne primere, kot so izgubljene, zapuščene ali poškodovane živali, dosegljiva 24 ur, vse dni v letu.