ZAPUŠČENČKI V OBALNEM ZAVETIŠČU: Tefiti, Jaka in Lili Bili iščejo čisto svoj dom

Koper

V Obalnem zavetišču za živali iščejo dom novim trem čudovitim smrčkom. Tokrat se predstavljajo mucki Tefiti in Lili Bili, ter psiček Jaka. Predvsem njegova zgodba je malce bolj žalostna, saj so se mu lastniki pred kratkim odrekli, sedaj pa na lepšo prihodnost čaka v zavetišču. Vsi trije so veterinarsko oskrbljeni, cepljeni, čipirani, sterilizarni oz. kastrirani in pripravljeni na čisto svoj dom.

Tefiti je zelo prijazna in cartljiva mlajša samička, ki obožuje družbo ljudi. Je krasne želvovinaste barve in stara okrog enega leta. Primerna je za notranje bivanje in absolutno ne v družbi z drugimi muckami. Je prava mala "baročna" kraljica, ki je zelo rada s svojim lastnikom in potrebuje precej njegove pozornosti. 

Jaka je okrog 3 leta star psiček mešanček večje rasti. Nekaj časa so prejšnjim lastnikom pomagali z iskanjem novega doma zanj, sedaj pa je začasno pristal v sobici zavetišča. Je izredno prijazen in igriv psiček, ki ima zelo rad otroke, saj je ves čas živel v hiši in odraščal z njimi. Obožuje dolge sprehode v naravi, navajen pa je tudi na povodec in krajše "mestne" sprehode. Vožnja z avtomobilom mu ne predstavlja težav, saj je s svojo družino vselej hodil tudi na daljše počitnice.

Lili Bili je mlajša sivo-bela samička, rojena 6. oktobra 2020. Je mirna in še malce zadržana mucka, ko spozna osebo pa postane najbolj cartljiva mucka na svetu. Obožuje svojega lastnika, na katerega se posebej naveže, zato je lahko primerna za starejše posvojitelje in družine z večjimi otroki. Radi bi ji poiskali dom, kjer bo imela tudi zunanje izhode.

Za vse dodatne informacije o muckah in psičkih lahko obiščete Obalno zavetišče ali jih kontaktirate prek elektronskega naslova zavetisce@marjeticakoper.si in telefonske številke 031 771 551.