ZARADI GROŽNJE Z NASTAVLJENO BOMBO EVAKUIRALI KOPRSKO SODIŠČE: Med sojenjem zaradi ugrabitve Danijela Božića

Kronika

Zaradi obvestila o nastavljenem eksplozivnem sredstvu so ob 9.30 evakuirali stavbo koprskega sodišča. V tem času je sicer v sodni dvorani okrožnega sodišča potekal narok v sojenju pripadnikom t. i. Kavaškega klana zaradi ugrabitve kasneje umorjenega Danijela Božića.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, so prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v prostorih sodišča, zaradi česar so prostore evakuirali in jih trenutno pregledujejo.

Obvestilo je prispelo v času, ko je potekalo sojenje pripadnikom Kavaškega klana zaradi ugrabitve kasneje umorjenega Danijela Božića. Šlo naj bi sicer verjetno za zadnji narok v tej zadevi.

Odvetnik Branko Gvozdić je sicer pred prekinitvijo zahteval preložitev naroka, češ da njegova stranka, Bojan Stanojević, ni bila seznanjena s tem, da se bo glavna obravnava danes zaključila in zaradi tega ni prišel iz Črne gore. Predložil je tudi zdravniško potrdilo, izdano v bolnišnici v Cetinju, da je Stanojević upravičeno odsoten.

Obtoženi Dragan Čikojević je odsotnost pojasnil s službenimi obveznostmi.

Tako je na zatožni klopi spet sedel samo Blaž Kadivec, ki so ga pripeljali pod posebno strogimi varnostnimi ukrepi v konvoju policijskih vozil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija