ZARADI STROGIH OMEJITEV POGREŠATE ČLOVEŠKO BLIŽINO? Islandci prisegajo na to nenavadno rešitev

Trendi

Ali zaradi strogih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa pogrešate človeško bližino? Islandski gozdarji imajo nasvet za vas: tolažbo poiščite v gozdu in objemite drevo. Islandska uprava za gozdarjenje je na spletni strani že objavila ustrezen poziv k objemanju dreves, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ko objameš drevo, to najprej začutiš v prstih na nogah, nato v nogah, sledi prsni koš in nato na koncu še glava," je za islandski radio RUV opisal eden od islandskih gozdarjev. Priporočil je tudi, da naj ljudje ob objemanju dreves zaprejo oči. "To je tako čudovit občutek sprostitve. Potem si pripravljen na nov dan in nove izzive," je še dodal.

Islandski gozdarji so v velikem gozdu Hallormsstadur na vzhodu države gozdne poti celo očistili snega, da se morebitni obiskovalci in potencialni objemovalci dreves lahko prosto gibljejo in ohranjajo priporočeno medsebojno razdaljo. Gozdarji jim ob tem priporočajo, naj si izberejo drevo globoko v gozdu, ker je tako manj možnosti, da ga je že kdo pred tem objemal in tako ni vir morebitne okužbe. "Ne objemite prvega drevesa, ki ga zagledate," je svetoval tiskovni predstavnik islandske uprave za gozdarjenje Petur Halldorsson.

Islandci so poziv svojih gozdarjev očitno že upoštevali, saj so se na družabnih omrežjih že pojavile njihove številne fotografije objemanja dreves.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  25 .04. 2020 ob  18: 18
Dobro ce gres v gozd in vidis nekoga ki stoji ob drevesu in ga objema,je morda prebral ta clanek.
Vse je vredu,pejdi naprej....ne zganjaj velikih oci