ZASAČENIH DEVET KOPRČANOV, KI SE BAVIJO Z MAMILI: Dva sta v priporu, v enem primeru gre za Italijana

Kronika

Policisti Policijske postaje Koper so v prvi polovici letošnjega leta izvedli več aktivnosti na področju odkrivanja prekrškov in kaznivih dejanj v povezavi z zlorabo prepovedanih drog. Ugotovljenih je bilo skupno 49 prekrškov, ko so storilci imeli v posesti manjše količine prepovedanih drog za enkratno ali večkratno uporabo. Policisti intenzivno nadaljujejo z izvajanjem nalog na področju prepovedanih drog na območju Kopra, so sporočili iz PU Koper.

Policisti so odkrili skupno 20 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Zoper več osumljencev, državljanov Slovenije doma z območja Kopra, so podali kazenske ovadbe. Pri preiskavi teh kaznivih dejanj so koprski policisti opravili več hišnih preiskav in zasegli prepovedano drogo heroin, kokain in konopljo, gotovino, pripomočke za pakiranje prepovedane droge in nosilce elektronskih naprav.

Dva osumljena državljana Slovenije z območja Kopra sta bila privedena preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Pregled dogodkov po primerih:

V januarju so policisti obravnavali 25-letnika iz Kopra, kateremu so v postopku zasegli dvanajst odmerkov prepovedane droge kokain ter hladno orožje – bokser. Uveden je tudi postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju.

Prav tako so policisti v januarju obravnavali 38-letnika iz Kopra, ki je v postopku z namenom nadaljnje preprodaje posedoval 166 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.

V januarju so policisti v Kopru neposredno zaznali, da je prišlo med dva osebama iz Kopra do predaje prepovedane droge heroin. Osebama je bila odvzeta prostost, v postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov pa so policisti zasegli večjo količino gotovine, 27 gramov heroina in 126 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.

Fotografija je simbolična.

V marcu so policisti obravnavali 48-letnika iz Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno, da preprodaja manjše količine prepovedane droge lokalnim odvisnikom. V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov je bilo osumljencu zaseženo skupno 63 gramov kokaina, 83 gramov heroina, 28 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge, ter dve pištoli, za katere ni posedoval dovoljenja. Uveden je tudi postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju. 

Prav tako so v marcu koprski policisti obravnavali 41-letnika, za katerega je bilo ugotovljeno, da preprodaja manjše količine prepovedane droge. V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov je bilo osumljencu zaseženo skupno 36 gramov kokaina, 83 gramov heroina in 4 grame konoplje.

V marcu so policisti obravnavali tudi 39-letnega državljana Italije, kateremu so v postopku zasegli večje število odmerkov prepovedanih snovi v športu (anaboličnih steroidov), za katere izhaja sum hrambe z namenom nadaljnje preprodaje. V zadevi še zbirajo obvestila.

V aprilu so policisti obravnavali 48-letnika iz Kopra, ki je v postopku z namenom nadaljnje preprodaje posedoval 242 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje, priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

V juniju so policisti obravnavali 41-letnika iz Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno, da preprodaja manjše količine prepovedane droge. V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov so osumljencu zasegli več odmerkov prepovedane droge kokain in heroin. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje, priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  10 .07. 2023 ob  18: 16
Zasačenih? pišam vam se u rečnik.
Martin Kacur |  10 .07. 2023 ob  15: 12
10
pravilno. Ne v zapor ampak v okove in na drugi, drugi tir (tistega za potniški promet)