ZAZNALI SO TE NEPRAVILNOSTI: V Izoli opravili nenapovedan pregled zabojnikov (FOTO)

Izola

Komunala Izola je konec januarja skupaj z inšpektorji Medobčinske uprave Istra izvedla prvi nenapovedan pregled vsebine zabojnikov za komunalne odpadke v letošnjem letu. V enem dnevu so pregledali kar dva ekološka otoka, na enem od katerih so bile nepravilnosti opažene že večkrat. Medtem ko v zabojnikih pri stanovanjskem kompleksu na Južni cesti ni bilo opaziti večjih nepravilnosti, je bila slika povsem drugačna na ekološkem otoku, ki se nahaja na povezovalni cesti med Dantejevo ulico in Ulico oktobrske revolucije.

Na ekološkem otoku v stanovanjskem kompleksu na Južni cesti ni bilo opaziti večjih nepravilnosti, z izjemo nekaj nepravilno odložene plastične in kovinske embalaže v zabojniku za mešane komunalne odpadke, so po opravljenem pregledu zapisali na spletni strani Komunale Izola. Ob tem so bili pozitivno presenečeni nad dejstvom, da v zabojniku za mešane komunalne odpadke niso zasledili biorazgradljivih odpadkov. "Zato bi se ob tej priložnosti želeli zahvaliti tamkajšnjim stanovalcem za dosledno ločevanje odpadkov in s tem izkazano skrb za naše okolje," so zapisali.

Na ekološkem otoku, ki se nahaja na povezovalni cesti med Dantejevo ulico in Ulico oktobrske revolucije, pa stanje še zdaleč ni bilo tako vzorno. Največ nepravilnosti je bilo v zabojniku za mešane komunalne odpadke, kjer so naleteli tako na večjo količino plastične in kovinske embalaže kot tudi biorazgradljivih odpadkov. Napačno odložena pa je bila tudi kartonasta škatla, sicer polna steklovine, v zabojniku za steklo. Dotični ekološki otok, žal, na sploh velja za enega manj zglednih, saj so bili v preteklosti že večkrat obveščeni, da so ob zabojnikih odloženi kosovni odpadki ali kup zelenega reza.

Ob tej priložnosti velja spominiti, da lahko uporabniki storitev ravnanja s komunalnimi odpadki v občini Izola dvakrat letno brezplačno naročijo zabojnik za kosovne odpadke, enkrat letno pa za zeleni rez, v primeru manjših količin teh odpadkov pa je možno tudi naročilo odvoza z manjšim tovornim vozilom.

Nenapovedane preglede vsebine naključno izbranih zabojnikov bo Komunala Izola izvajala tudi v prihodnje, in sicer z namenom nadaljnjega osveščanja uporabnikov in spodbujanja pravilnega ravnanja in odlaganja odpadkov iz gospodinjstev, so še zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  12 .02. 2024 ob  15: 18
-7
@jebeni,bravo,bravo. To pove vse o tebi!
JKDWingChun |  12 .02. 2024 ob  13: 38
To je samo za to da lahko pišejo kazni. A sami zmečejo vse v eno. Kao sortiranje. Jsm vsi po vrsti