ZBIRANJE SREDSTEV ZA ŠOLSKI SKLAD: Na OŠ Škofije združujejo novoletne prireditve z dobrodelnostjo

Koper

Na OŠ Oskarja Kovačiča Škofije poteka zaključek leta v znamenju dobrodelnosti. Na novoletnih delavnicah, ki jih bodo organizirali, se bodo otroci, starši in učitelji družili ob izdelovanju različnih prazničnih dodatkov, poklepetali in se skupaj imeli lepo. Prednovoletno dogajanje bodo zaključili s kulturno prireditvijo Diši po praznikih, ki bo v torek ob 19.00 v dvorani Burja. 

Na prireditvi, ki jo pripravljajo v sodelovanju s Kulturnim društvom Istrski grmič, bodo nastopili učenci šole, vrtca, člani KD Istrski grmič oziroma Dekleta s Škofij, Valmarinke, gost večera pa bo pevec in kantavtor Lean Kozlar – Luigi. K obisku vabijo tudi krajane, saj ima kulturna prireditev dobrodelni namen  - zbirali bodo prostovoljne prispevke za šolski sklad, ki bo sredstva namenil socialno šibkejšim otrokom.

"Povezovati želimo otroke, učitelje, krajane in še posebej starejše občane. Vse, kar počnemo na delavnicah, počenjamo za krepitev vrednot trajnosti, pripadnosti skupnosti, empatije in dobrodelnosti," poudarja ravnateljica Eneja Baloh. Tako bodo v okviru novoletnih delavnic organizirali tudi sejem oziroma "izmenjevalnico" rabljenih oblačil in obutve za otroke in odrasle ter knjig in igrač. 

Po besedah Balohove se v okviru novoletnih delavnic posebej poudarja medgeneracijsko sodelovanje"Kot šola smo povezovalni člen med različnimi generacijami znotraj skupnosti," navaja in ob tem podarja, da je odziv krajanov zelo dober, saj tudi starejši krajani z veseljem obiskujejo prireditve, ki potekajo v okrivur šole, nekatere izmed njih pa pomagajo tudi izvesti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija