ZLOČIN NA ŠTAJERSKEM: 20-letnik vzel življenje partnerki (FOTO)

Kronika

Policija preiskuje smrt 27-letne državljanke Srbije, katere truplo so danes našli v stanovanju v Mariboru, reševalci pa naj bi ugotovili, da je umrla nasilne smrti. Policija je na kraju dogodka odvzela prostost 20-letnemu državljanu Kosova, so kmalu po dogodku sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor. Ob 20.13 pa so policisti vest popravili z informacijo, da je osumljeni državljan Slovenije, in ne Kosova.

Foto: Mariborinfo

Policija je bila okrog 14. ure obveščena o tem, da so v stanovanje v Mariboru napoteni reševalci, saj naj bi bila tam poškodovana ženska. Kmalu so na operativno-komunikacijski center policije prejeli klic moškega, da naj bi reševalci na kraju ugotovili, da je ženska umrla nasilne smrti.

Po poročanju portala Mariborinfo je do zločina prišlo na Partizanski cesti, v enem od stanovanj v bližini mariborske železniške postaje.

Policisti so ob prihodu na kraj dogodka ugotovili, da je preminula 27-letna državljanka Srbije, in odvzeli prostost 20-letnemu državljanu Slovenije. Po doslej zbranih informacijah sta oba bivala na območju Maribora in sta bila domnevno krajši čas v partnerskem odnosu, so zapisali na policiji.

Predstavnica za odnose z javnostmi PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga je v izjavi za medije v Mariboru dodatno povedala, da je policija oba, tako osumljenega kot preminulo, v preteklosti že obravnavala.

O dogodku so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je prevzel ogled kraja domnevnega kaznivega dejanja, in dežurno državno tožilko.

"V tem trenutku še potekajo intenzivne aktivnosti za razjasnitev okoliščin tega kaznivega dejanja, poteka ogled kraja dejanja in druge preiskovalne aktivnosti, zato bomo dodatne informacije posredovali v prihodnjih dneh," so še sporočili iz PU Maribor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  28 .05. 2023 ob  10: 52
Morilec ni Kosovar.
Je šiptar.
Imperio  |  28 .05. 2023 ob  09: 20
Morilec je Kosovar.
Ni Slovenec.