ZNOVA SO SE OGLASILE SIRENE: Morje je že prestopilo bregove v Piranu in Izoli

Piran

Padavine se bodo ponoči na zahodu in jugu države umirile, na vzhodu Slovenije pa bo dež tudi v nižinah ponekod prešel v sneg. Burja na Primorskem bo do sredine noči na izpostavljenih legah v sunkih dosegala hitrost 120 kilometrov na uro, proti jutru pa bo oslabela. Morje bi lahko zjutraj znova poplavljalo, poudarjajo na Agenciji RS za okolje. Sirene so se že oglasile. 

Na agenciji ocenjujejo, da se bodo razmere proti jutru v večini države umirile, še vedno pa ostaja velika nevarnost poplav na Obali. Morje bi lahko med 7. in 10. uro ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale, so sporočili.

Zaradi visokega plimovanja morja v Piranu so danes ob 6.54 že sprožili sireno javnega alarmiranja z znakom opozorilo na nevarnost. Sirena se je oglasila tudi v Izoli ob 7.31, je sporočila uprava za zaščito in reševanje.

Del države je je v torek zajel močan veter, ki je največ težav povzročil na Ajdovskem in na Obali. Zaradi močnega vetra so priprli koprsko pristanišče. V Piranu je morje ob izjemno visoki plimi zalilo nižje ležeče predele mesta. Ponekod po državi je tudi snežilo, a so po podatkih vremenoslovcev nižine večinoma ostale brez snežne odeje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija