ZOBOZDRAVNIK OPROŠČEN OBTOŽB O SPOLNEM NASILJU: Ni se moglo zgoditi tako, kot je povedala pacientka

Kronika

Mariborsko višje sodišče je po poročanju Večera potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, ki je zobozdravnika Nermina Suljića v ponovljenem sojenju oprostilo očitkov o spolnem nasilju nad pacientko. Sodba je tako pravnomočna.

Mariborsko sodišče je Suljića leta 2019 obsodilo na pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let, a je nato višje sodišče sodbo razveljavilo zaradi bistvenih kršitev v postopku. V ponovljenem sojenju je sodišče odločilo, da Suljiću krivda ni dokazana.

Kateri dokaz je zobozdravnika nepravnomočno razbremenil očitkov o spolnem nasilju, uradno ni znano, saj je sojenje zaradi občutljivosti primera potekalo za zaprtimi vrati. Po neuradnih informacijah časnika pa je v prid obtoženemu govorila rekonstrukcija dogodka, češ da se dejanje v prostoru, kjer je bila pacientka z zobozdravnikom, ni moglo zgoditi na tak način, kot ga je opisala oškodovanka.

Tožilstvo in oškodovanka sta se zoper prvostopenjsko odločitev pritožila, mariborsko višje sodišče pa je prvostopenjsko sodbo potrdilo.

Zobozdravnik mariborskega zdravstvenega doma se je na sodišču branil očitkov, da naj bi novembra 2016 v svoji ambulanti spolno napadel takrat 33-letno pacientko, ki se ji je med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija