1000 MILJ BELIH ANGELOV V 24 URAH: Zbiranje sredstev za prijatelje motoriste v stiski

Slovenija

Zavod Beli angeli organizira dobrodelno akcijo, namenjeno promociji varnosti motoristov cestnem prometu, v kateri bodo zbirali sredstva za motoriste invalide in njihove družine.

Štirje srčni motoristi Sergej Kosman (Kmet), Gregor Marinič, Štefan Vogler in Igor Vengust se bodo v petek, 12. maja, ob 18.00 podali na 1609 km dolgo pot. Njihov cilj je v 24 urah obkrožiti in prekrižariti Slovenijo po zgledu svetovnega združenja Jeklena sed(a)la (Iron Butt Association), organizacije, ki združuje več kot 82.000 članov, predanih varni vožnji z motorjem na dolge razdalje po vsem svetu. Start dobrodelne akcije bo v Slovenski Bistrici, na poti pa se bodo ustavili tudi v Gasilsko reševalnem centru Postojna.

Tam se bodo "štirim srčnim" pridružili podporniki, in sicer motorista reševalca iz Prehospitalne enote ZD Koper in policista na motorjih iz Postaje prometne policije Koper, sprejeli pa jih bodo gasilci PGD Postojna in predstavnik Občine Postojna. Pričakali jih bodo tudi lokalni motoristi in drugi podporniki zavoda.

Zbrana sredstva bodo v celoti namenili za pomoč poškodovanim motoristom, ki se po hudih nesrečah soočajo s finančnimi težavami. Marsikatera družina motorista ali motoristke namreč po takšnih dogodkih zapade v hudo zdravstveno, finančno in duševno stisko.

Kdo so Beli angeli

So motoristi, ki so svoje življenjsko poslanstvo prepoznali v pomoči sočloveku motoristu, ki po hudih prometnih nesrečah pogosto potrebuje pomoč v obliki fizioterapij, invalidskega vozička, aparatov in pripomočkov za vaje in podobno. Ko se zgodi najhujše in motorist utrpi poškodbe, ki ga zaznamujejo za vse življenje, mu bodo sprva seveda vsi stali ob strani. A življenje gre naprej in nemalokrat se zgodi, da poškodovanci v stiski ostanejo sami, pozabljeni in zapostavljeni.

Prosim preberite in delite, skupaj smo močnejši???????? Zavod Beli Angeli začnemo z Akcijo ZA DOBRO STVAR 12.05.2023 ob 16h...

Objavil/a Zavod Beli Angeli dne Torek, 09. maj 2023

Njihovo poslanstvo ni le pomoč motoristom, ampak tudi ozaveščanje o pomenu varnosti vseh udeležencev v prometu. Več o Zavodu Beli angeli si lahko preberete na tej povezavi

Kaj je glavno sporočilo njihove dobrodelne akcije

Udeležence v prometu obveščajo, da so se kot znanilci pomladi vrnili na ceste. Opozarjajo, naj bodo pozorni nanje in naj jih pričakujejo. Kolege motoriste pa opominjajo, naj med vožnjo predvidevajo nevarne situacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija