IZ KABINETA PREDSEDNIKA VLADE SPOROČILI: Golob je uspešno prestal operacijo

Kronika

Predsednik vlade Robert Golob je uspešno prestal operacijo kile in se dobro počuti, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana ga bodo predvidoma odpustili v soboto, od sredine prihodnjega tedna pa naj bi že normalno opravljal svoje obveznosti, so še dodali.

V času bolniške odsotnosti ga sicer nadomešča podpredsednik vlade Luka Mesec, so pred dnevi sporočili iz premierjevega kabineta.

Po besedah v. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregorja Norčiča je Golob v kliničnem centru prestal rutinsko laparoskopsko operacijo dimeljske kile. Golob se je že zbudil iz narkoze, premestili so ga na oddelek, kjer bo nadaljeval z okrevanjem. S potekom operacije so v UKC po besedah Norčiča zadovoljni. Premier do nadaljnjega ostaja na opazovanju, a pričakujejo, da bo v kratkem odpuščen iz bolnišnice.

Ob tej priložnosti se je strokovni direktor zahvalil celotni ekipi, kirurgom, anesteziologom, inštrumentarkam, administratorkam in drugim sodelavcem. "Številni od njih so prišli v službo pred začetkom rednega delovnega časa ali ostali po dežurni službi, da smo lahko predsedniku vlade nudili nujno zdravljenje," je povedal in dodal, da je zaradi zdravstvenih težav Golob v zadnjih tednih že s težavo opravljal svoje državniške obveznosti.

Na vprašanje, kako pogoste so zdravstvene težave, ki jih je imel Golob, je Norčič odgovoril, da so relativno pogoste. Zdravljenje izvajajo vse slovenske bolnišnice, UKC Ljubljana pa na leto izvede več sto tovrstnih posegov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija