ZMAGA NOVE GLASBENE GENERACIJE: Na Sanremu slavila Angelina Mango

Svet

Angelina Mango je s pesmijo La noia (Dolgčas) zmagovalka 74. festivala italijanske popevke Sanremo 2024. Prvih pet mest je v celoti pripradalo izvajalcem, ki predstavljajo nove glasbene generacije in tržne trende. Nagrada kritikov, ki jo podeljujejo mediji, je šla v roke glasbeni legendi Loredani Bertè, ki jo bomo maja lahko videli tudi v Avditoriju Portorož.

"Nori ste, najlepša hvala orkestru, tebi Amadeus, Fiorello, moji ekipi, moji družini, hvala, da ste prišli," je dejala 23-letna pevka Angelina Mango, sicer hči znanega italijanskega pevca Manga, ki je umrl leta 2014, in pevke Laure Valente, glas skupine Matia Bazar od 1990 do 1998. Lani je sodelovala v Amici, šovu talentov, kjer je zasedla prvo mesto v pevski razvrstitvi. 

grazieeeeee #sanremo2024 Festival di Sanremo #lanoia

Posted by Angelina Mango on Saturday, 10 February 2024

Letošnji festival je zaznamovala rekordna gledanost, ki sta jo znova dosegla teve voditelja Amadeus in Fiorello. Ni manjkalo niti polemik, zlasti v zvezi z obiskom filmske zvezde Johna Travolte, ki so mu ne glede na njegov bogat filmski opus dodelili vlogo plesalca v znani otroški pesmi "Il Ballo del Qua Qua"; posnetek, ki je postal viralen na socialnih omrežjih in predmet številnih šal, naj bi sicer RAI že umaknila; tudi Fiorello je priznal, da je šlo za "najbolj neposrečeno šalo (gag) v zgodovini italijanske televizije"

Kritiki sanremskega festivala pripominjajo, da se le-ta iz leto v leto spreminja v orodje za politična sporočila in oddaljuje od glasbenih preferenc večine italijanske publike ter vsiljuje trende v skladu z željami glasbene industrije. 

Ni naključje, da se je že prvi dan vnela polemika, ko sta voditelj Amadeus in lanskoletni zmagovalec festivala Marco Mengoni na novinarski konferneci zapela partizansko pesem "Bella Ciao" in jo posvetila italijanski premierki Giorgi Meloni, ki prihaja iz nasprotnega političnega pola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija