2-LETNA DEKLICA ŽE TRETJI DAN POGREŠANA: Policija obveščena šele eno uro in pol zatem, ko je izginila (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na območju vasi Banjsko polje, blizu mesta Bor v Srbiji, danes poteka tretji dan preiskave zaradi izginotja 2-letne deklice Danke Ilić. Malčice še vedno niso našli. Njena mama naj bi obvestila policijo šele eno uro in pol zatem, ko je deklica izginila. Policija je zaslišala oba starša, zasegli so jima telefona, da bi ugotovili, s kom sta bila v stiku pred izginotjem hčerke. Zaslišali so tudi vse sosede in prav tem se zdi celotna zgodba sumljiva.

Ta fotografija 2-letne Danke Ilić naj bi nastala eno uro in pol pred tem, ko je izginila. Foto: MUP Srbije

Policijske patrulje se tudi danes, tretji dan po izginotju, nahajajo v bližini kraja, kjer je malčica izginila. Dostop je prepovedan. Gre za naselje, kjer ljudje živijo v majhni vaški skupnosti, zato je prebivalce Banjskega polja dogodek še toliko bolj pretresel.

2-letna Danka je izginila v bližini vikend hiške, kjer že dolgo nihče ne živi več. Njena družina oziroma starša več let nista bila tukaj, zato so sosedje toliko bolj sumničavi. Vikend je zapuščen in brez osnovnih pogojev za bivanje, zato so začudeni, da je nekdo sploh pripeljal otroka na takšen kraj. Gre za hiško, v kateri je z bratom in družino odrasla Dankina mama. Ko je njena mati pred leti umrla, so se vsi odselili in od takrat tam ne živi nihče več.

Припадници Министарства унутрашњих послова, након 27 сати детаљне претраге терена у потрази за двогодишњом Данком Илић у...

Objavil/a Министарство унутрашњих послова Републике Србије dne Sreda, 27. marec 2024

Kaj je bil povod, da je Dankina mama z otrokoma v torek po mnogih letih prišla do vikenda, se sprašujejo sosedje. V tem času je nihče ni videl, "zdaj pa pride prvi dan in poglejte, kaj se je zgodilo". Poleg tega je sosedom sumljivo, ker avtomobila ni parkirala pred hišo, ampak zadaj, za hlevom. Prav tako naj bi izginotje 2-letne deklice prijavila šele eno uro in pol zatem, ko je izginila. Njena mama naj bi šla natočit vodo starejšemu otroku in deklice naj ne bi bilo "nikjer več".

Dekličina mama naj bi ob tem dejala, da je hčerkico najprej iskala sama, nato je poklicala svojega moža in šele nato se je v iskanje vključila policija in sosedje. "Vsi se čudimo, da je tako majhen otrok lahko izginil v roku dveh minut kot pravi njena mama. Molimo k bogu, da je živa in zdrava, ni nam pa jasno, zakaj se je tako dolgo čakalo, preden se je prijavilo policiji. Vsi vemo, da je bolgarska meja eno uro stran od tukaj," je povedala ena od sosed za medije.

2-letna Danka je izginila v torek okoli 14.00 v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor v vzhodni Srbiji. Po 27 urah so iskalno akcijo včeraj ustavili, so sporočili s srbskega ministrstva za notranje zadeve. Po njihovih ugotovitvah vse kaže na to, da deklice ni tam.

Dostop do vasi je zaprt in prepovedan. So pa na kraj pripeljali gradbene stroje, teren danes pregledujejo z izkopavanji okrog vikenda. Starša sta medtem na policiji, poročajo mediji.

Prav tako se pojavljajo sumi o ugrabitvi. V vasi naj bi živela ženska, ki se je zadnje čase čudno vedla. Barva hiše in sama hodi po gozdu. Odkar je izginila malčica, tudi omenjene ženske ne opazijo več. Hiša, v kateri ženska stanuje, je stara, zapuščena in porisana z grafiti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija