ALI JELINČIČEV "ADIJO" POMENI ODHOD V PENZIJO? Veliko bo v Žusterni, pričakuje in napoveduje to

Slovenija

Slovenski nacionalni stranki (SNS) so volivci na nedeljskih državnozborskih volitvah namenili 1,49 odstotka glasov, kar je precej od parlamentarnega praga 4 odstotkov, a vseeno nad enim procentom, ki političnim strankam še prinaša financiranje iz državnega proračuna. Prvak stranke, Zmago Jelinčič, je včeraj na Twitterju čestital zmagovalcu volitev ter se zahvalil za prejete glasove, posnetek za ključil z "adijo". Ali to pomeni, da odhaja v pokoj? Kot nam je dejal v telefonskem pogovoru, bo veliko časa prebil na morju, kjer je "kvaliteta življenja boljša kot v Ljubljani".

Kljub temu da se jim na tokratnih državnozborskih volitvah ni uspelo prebiti v parlament, Zmago Jelinčič napoveduje, da bo SNS kot stranka ostala aktivna, prav tako se on ne bo upokojil. "Še posebej v povezavi s temi goljufijami, ki počasi hodijo na plano," pripoveduje Jelinčič in ob tem namiguje predvsem na štetje glasov.

Zmagovalcu volitev, Robertu Golobu (Gibanje Svoboda) je sicer že javno čestital, a kot pravi, "lahko zadeva pade v letu in pol, če se izkaže, da je Golob močan le v besedah". Tako ne izključuje niti scenarija, da bi odšli na predčasne volitve.

Ker je SNS na nedeljskih volitvah dosegla dovolj glasov, da bo sofinancirana tudi iz državnega proračuna (prejeli bodo okoli 71 tisočakov letno), nas je zanimalo, kam bodo namenili ta denar. Jelinčič pravi, da teh 6000 evrov na mesec porabijo za delovanje stranke, vedno morajo pa kaj primakniti tudi iz lastnih žepov.

Stranka bo naprej delovala tudi na lokalnih nivojih in področjih, sodelovali bodo na prihajajočih lokalnih volitvah. "Upam, da se bodo ljudje počasi 'zbrihtali' in ugotovili, da SNS dela v korist Slovencev, ne v lastno korist, kot nekateri drugi," ob tem razlaga Jelinčič.

Sam bo v prihodnje veliko časa prebil na morju, napisal bo še kakšno knjigo. V hišo v Žusterni se bo preselil, ko bo prodal tisto v Ljubljani, še pravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  26 .04. 2022 ob  17: 53
Ne vem zakaj ta klavn dobiva toliko medijskega prostora ker mislim, da s svojimi izjavami In stalisci res ne zanima nobenega…no lahko napise knjigo Kako postati najvecji rogonja v regiji v zelo kratkem času
manemebasat |  26 .04. 2022 ob  16: 51
Ta kreten je izjavim, da bi morala vojska prisilno cepit vse, ki to nocejo. Mars v PM, zgini nazaj na mocvirje in ne zastrupljaj nam zraka na obali!
bubobubo |  26 .04. 2022 ob  13: 45
16
a ni bilo dovolj, da smo ga gledali na TV, sedaj se bo še na obali razkazoval
Pesceserra |  26 .04. 2022 ob  12: 57
26
Ja bo treba cerkve zaklepat pa kakšno inventuro več narest v obalnih muzejih.........
Ištrijan |  26 .04. 2022 ob  12: 07
25
Naj proda hišo v LJ, sodišče naj hišo v Žusterni dodeli bivši ženi...in on naj gre pod most, kjer mu je mesto. Klošar pokvarjeni!!