ARČON VNOVIČ V BOJ ZA ŽUPANA NOVE GORICE: Pred mestno hišo začel z zbiranjem podpisov

Goriška

Aktualni župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon se je odločil za ponovno kandidaturo. Tako kot v prejšnjem mandatu se je tudi tokrat odločil, da bo kandidiral kot neodvisni kandidat s podporo volivcev. Z zbiranjem podpisov podpore za kandidaturo za župana in liste za mestni svet je začel danes pred Mestno hišo v Novi Gorici. Kot so napovedali v Arčonovem volilnem štabu, bodo podpise podpore zbirali še v torek in sredo.

Arčon je delo župana novogoriške občine opravljal zadnja dva mandata. Pred osmimi leti je kandidiral ob podpori stranke LDS, pred štirimi leti pa s samostojno listo. Uspešna je bila tudi njegova lista, saj v 32-članskem novogoriškem mestnem svetu sedi šest svetnikov z Liste Mateja Arčona. Ob začetku današnjega zbiranja podpisov je Arčon povedal, da ga pri odločitvi za tretji županski mandat navdihuje podpora ljudi in vsi projekti, ki so še pred njim.

"Sem optimističen in verjamem v ljudi, verjamem, da bodo predstavljeni projekti, ki so ključni za razvoj Nove Gorice in njenega podeželja, uspešno izpeljani v zadovoljstvo vseh občanov," je poudaril Arčon.

Matej Arčon, 46-letni elektrotehnik, ki je zadnjih osem let vodil Mestno občino Nova Gorica, želi tudi v prihodnjem mandatu nadaljevati velike projekte, ki so jih v občini že začeli. Med njimi je izpostavil predvsem gradnjo tržnice in pokritega bazena, komunalno urejanje nove podjetniške cone in razvoj turizma.

Doslej sta poleg Arčona kandidaturo za župana novogoriške občine napovedala tudi Sebastjan Komel, ki kandidira s podporo SD, in Klemen Miklavič s podporo gibanja Goriška.si.

Deli novico:

kett |  09 .10. 2018 ob  15: 31
Dragi moj župan,
od prebivalcev na Vardi ne bo kaj dosti glasov.
Vprašajte se zakaj?
Sramota!!!
Peter |  19 .09. 2018 ob  11: 42
Naj pride v Šmihel, kjer še vedno ni vodovoda, tam bo sigurno dobil glasove.
PS
Lahko pa mu podžupan pove, do kje priteče voda.
KAJPAJAZVEM |  18 .09. 2018 ob  15: 06
Kar se podeželja tiče, so se tam razvili samo stroški.

Kar se mesta tiče, so pa kar nekajkrat menjali marmor na Bevkovem trgu - da so ga imeli že vsi polno mero.

Projektov je pa pred njim res veliko, saj kaj pametnega do zdaj res ni naredil. Je pa pred vsakimi volitvami na veliko obljubljal in vse te obljube še čakajo na uresničitev.

Sem že upal, da se bomo na Goriškem lahko oddahnili, potem pa taka novica...
nn |  18 .09. 2018 ob  08: 37
dovolj je bilo. Sicer je kar dosti naredil, vendar predolgo vodenje vodi tudi do korupcije.
Novogoričan |  17 .09. 2018 ob  20: 33
Srečno Matej,
upam, da ti uspe realizirati zastavljene projekte!