BO V DIVAČI 'TRETJI KROG' ŽUPANSKIH VOLITEV? Upravno sodišče v Novi Gorici bo pisno sodbo objavilo v naslednjih dneh

Slovenija

Na Upravnem sodišču v Novi Gorici so v četrtek obravnavali pritožbo Roberta De Lucie na izvolitev Alenke Štrucl Dovgan za županjo Divače. Predstavniki pritožnika, občinske volilne komisije in stranke z interesom so vložili dokazne predloge. Sodišče bo o morebitni razveljavitvi volitev odločilo v prihodnjih dneh, poročajo Primorske novice.

Po drugem krogu decembrskih lokalnih volitev v Divači je občinska volilna komisija razglasila zmago aktualne županje Alenke Štrucl Dovgan z 22 glasovi prednosti pred tekmecem Robertom De Lucio.

Domnevno poraženi kandidat je kasneje vložil pritožbo. Izkazalo se je namreč, da osmih glasovnic iz sežanskega doma upokojencev niso poslali po pošti, ampak prinesli osebno. To po mnenju De Lucie poraja dvom o celotnem poteku volitev, čeprav se zaradi teh glasovnic izid ne bi spremenil.

Na upravnem sodišču je De Lucia očital volilni komisiji še več nepravilnosti glede tajnosti volitev v domu upokojencev, glasovanja nepokretnih oseb, podpisov in žigov na glasovnicah po pošti ter načina sprejemanja pošte za občinsko volilno komisijo pri tajnici županje.

Predstavnik volilne komisije je vse očitke označil za poskus zavajanja. Domnevna zmagovalka volitev pa je kritizirala tožnika, ker je šele zdaj predstavil nove obtožbe, čeprav je imel za to tri mesece časa.

Upravno sodišče ne bo razpisalo novega naroka, ampak bo v prihodnjih dneh objavilo pisno sodbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija