Bondarenko in Hejnova evropska atleta leta

Ukrajinec Bogdan Bondarenko in Čehinja Zuzana Hejnova sta dobitnika letošnjih priznanj za najboljša atleta v Evropi. Nagrade je krovna evropska zveza EAA podelila danes v Tallinnu, za mlada upa atletike na stari celini so razglasili Srba Emirja Bekrića (400 m ovire) in Islandko Anito Hinriksdottir (800 m).

Skakalec v višino Bondarenko je letos zmagal na svetovnem prvenstvu z 241 centimetri, bil pa je tudi prvi v seštevku tekmovanja za diamantno ligo. Hejnova pa je zmagala na vseh 13 tekmah na 400 metrov z ovirami, ki se jih je letos udeležila, tudi na svetovnem prvenstvu v Moskvi, prepričljivo pa je dobila tudi diamantno ligo.

Do zmagovalcev so pri evropski zvezi prišli z glasovanjem, v katerem so sodelovali navijači, novinarji in predstavniki članic, svoje glasove pa so prispevali tudi člani strokovne komisije.

Pri moških je drugo mesto osvojil Britanec Mo Farah, tretje pa Poljak Pawel Fajdek, medtem ko je bila pri ženskah druga Rusinja Jelena Isinbajeva, tretja pa Italijanka Valeria Straneo.