BRUTALNO DEJANJE PRI KOZINI: Veterinar v trpeči mački našel naboj

Kronika

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje mučenja živali v Ocizli. Domačini so opazili, da je z mačkom nekaj narobe. Odpeljali so ga k veterinarju, kjer je bilo ugotovljeno, da ima v telesu naboj (najverjetneje od zračne puške). Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 424 klicev. Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami ter eno s smrtnim izidom, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali šest vlomov in deset tatvin. Zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v desetih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 66 nezakonitih prehodov državne meje.

Kraje in vlomi

V petek je na Sv. Katarini je nekdo ukradel izvenkrmni motor Yamaha 20, vreden 1500 evrov.

V soboto je v Piranu nekdo vlomil v trgovino. Ukradel je gotovino in nekaj artiklov.

V Kopru je v soboto nekdo vlomil v hišo, pregledal prostore, zatem pa ukradel zlatnino in srebrnino.

V nedeljo je v Sežani nekdo vlomil v tovorno vozilo in ukradel kovček znamke Hilti, v katerem je bilo električno in baterijsko orodje. Poleg tega je bil odtujen še kovček z orodjem za elektroinštalacije. Skupna vrednost odtujenih stvari je 1700 evrov.

V nedeljo ob 18.08 so bili policisti obveščeni o vlomu v prodajalno v Postojni. Storilci so odnesli več ur višjega cenovnega razreda. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ilegalni prehodi mej

V petek ob 19.50 so policisti v Kubedu ustavili kombi Renault trafic, ljubljanske registracije, ki ga je vozil 35-letni državljan Ukrajine. V Vozilu je bilo še devet državljanov Iraka in štirje državljani Turčije. Postopki še potekajo.  

V petek ob 18.20 so policisti vozili za dvema voziloma poljske registracije, ki na znake nista ustavljala. Peljali so za njima preko predora Dekani in ju ustavili pri izvozu za Škofije. Prvi voznik je bil 53-letni državljan Gruzije in je prevažal pet državljanov Egipta, drugi pa 58-letni državljan Gruzije, ki je imel v vozilu še tri državljane Turčije. Vsi postopki še potekajo.

Danes so imeli policisti na Starodu ob 4.50 v postopku 49-letnega državljana Bolgarije, voznika osebnega avtomobila Mercedez Benz, ki je prevažal devet državljanov Turčije. Postopki še potekajo.

V prometu

V petek dopoldan so pri Črnem kalu ustavili tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je vozil 36-letni voznik. Pri tehtanju je bilo ugotovljeno, da vozilo presega dovoljeno težo. Izdan je bil plačilni nalog vozniku (900 evrov) in pravni osebi (3.900 evrov).

V petek ob 16.20 so v Postojni zasegli vozilo 41-letni voznici, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V petek ob 19.30 je radar na avtocesti pri Senožečah izmeril hitrost vozila 201 km/h. 60-letnemu vozniku so izdali plačilni nalog.

V soboto ob 0.30 so v Luciji zasegli osebni avtomobil 35-letniku, ki nima vozniškega dovoljena. Sledi obdolžilni predlog.  

V soboto ob 13. uri so policisti dobili prijavo, da pri delovni zapori pred Razdrtim voznik krši predpise, vijuga med vozili in se vriva v kolono. Ob opozorilu drugih voznikov je nanje kričal in jim grozil. Policisti so izsledili 52-letnega kršitelja iz Postojne, sledi hitri postopek.

V nedeljo popoldan je radar pri Senožečah izmeril hitrost vožnje 183 km/h. 46-letnemu državljan Italije so izdali plačilni nalog.

V Dragonji so v nedeljo ob 19.55 ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Najdeno ukradeno vozilo

V petek so italijanski varnosti organi obvestili koprske policiste o najdenem vozilu Alfa Romeo, ki je bilo prijavljeno kot ukradeno v Jelšanah, v noči na 1. november 2023. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija