BRUTALNO: Zaokrožil videoposnetek okrutnega umora skandinavskih turistk v Maroku (FOTO)

Kronika

Maroške oblasti so v povezavi z umorom dveh skandinavskih pohodnic v Visokem Atlasu aretirale še tri osumljence. Danske oblasti pa so potrdile pristnost posnetka umora, ki ga je posnel eden od napadalcev in na katerem vzklikajo "sovražniki Alaha".

Ostuden zločin: posnetek zaslona domnevnega videa umora ene od turistk, ki je zaokrožil po spletu.

Tri osumljence za umor 24-letne Danke Louise Vesterager Jespersen in 28-letne Norvežanke Maren Ueland so aretirali v Marakešu. Eden od osumljencev je medtem v priporu že od ponedeljka. Sumijo ga članstva v skrajni islamistični skupini. Na povezave s terorizmom kaže tudi videoposnetek umora, ki je zaokrožil po spletu in so ga objavili nekateri portali. Na njem eden od napadalcev večkrat izreče besede "sovražniki Alaha" in govori o "maščevanju za naše brate v Hadžinu".

Gre za vas na vzhodu Sirije, ki so jo pretekli teden iz rok skrajne skupine Islamska država zavzeli sirski uporniki ob podpori mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA.

Umorjeni dekleti

Danska obveščevalna služba je danes potrdila pristnost tega posnetka, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Trupli mladih turistk so našli v ponedeljek na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike. Odgovornosti za dvojni umor ni prevzel še nihče.

Trupli deklet so našli na odročnem kraju.

Danski premier Lars Lokke Rasmussen je v noči na danes obsodil ta "surov" zločin z morebitnimi političnimi motivi, lahko pa bi šlo celo za teroristično dejanje. Norveška premierka Erna Solberg pa je obsodila ta "brutalen in nesmiseln napad na nedolžni" osebi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija