GROZLJIV UMOR: Dekletoma prerezali vratova, mlajša inštruktorica raftinga na Soči

Kronika

V Visokem Atlasu so v ponedeljek našli trupli dveh mladih turistk iz Danske in Norveške, ki sta imeli prerezana vratova. Maroške oblasti so danes v zvezi z umoroma aretirali osumljenca, več jih še iščejo.

Maren Ueland (levo) in Louisa Vesterager Jespersen

Trupli so našli na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike.

Osumljenca so aretirali v Marakešu, ki je od Imlila oddaljen približno 50 kilometrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Danska žrtev zločina, 24-letna Louisa Vesterager Jespersen je imela prerezan vrat, je za danski časnik B.T. povedala njena mati Helle Petersen. Kot je dodala, so jo posvarili pred potovanjem v Maroko zaradi kaotičnih razmer. V Bovec šport centru so za portal 24ur potrdili, da je bila 24-letna Louisa letos poleti pri njih tri mesece zaposlena kot inštruktorica raftinga na Soči. Kot so povedali pretreseni zaposleni, naj bi šlo za korektno dekle, ki je bilo zmeraj dobre volje.

Enega od osumljencev so aretirali.

Druga žrtev je bila po poročanju maroških medijev stara 28 let, po poročanju portala 24ur gre za Norvežanko Maren Ueland. Dekleti sta študirali na eni od norveških univerz in sta se v Maroko odpravili na božične počitnice 9. decembra.

Maroške oblasti so po odkritju trupel okrepile varnost na območju in začasno prepovedale pohodniške izlete, še poroča AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija