ČAS JE ZA NOVA ZNANJA: Univerza na Primorskem organizira tečaje za pridobivanje raznih veščin

Koper

Tudi v mesecu maju Center za vseživljenjsko učenje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF) vabi na tečaje in dogodke za pridobitev novih znanj ter veščin, ki se bodo izvedli v okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2024.

V sredo, 15. maja, ob 8. uri vas Univerza na primorskem vabi na brezplačno enourno delavnico o uporabi digitalnega orodja Canva, na kateri bo Lovrenc Habe s praktičnimi primeri predstavil izdelavo grafične, zvočne in video vsebine ter funkcije in načine ustvarjanja različnih izdelkov.

Istega dne ob 10. uri ste vabljeni na predavanje dr. Katje Kozlovič o zakulisju uspešnega učnega procesa, ki se v vsaki organizaciji začne pri sočutju in dobrih odnosih.

V četrtek, 16. maja, ob 14. uri bo Andrej Jus predstavil pozitivno podobo staranja. Gre za temo, ki pri nekaterih ljudeh vzbuja ambivalentne občutke in negativne predsodke, zato je pomembno, da se v družbi spremeni odnos do staranja in se ga osvetli kot obdobje priložnosti.

Od 13. do 16. maja se bodo v okviru projekta Erasmus+ FutureIDEA izvedle brezplačne delavnice inkluzivnega plesaNamenjene so vsem, ki bi želeli spoznati inkluzivni ples, predvsem pa pedagoškim delavcem in študentom različnih smeri. 

Ob četrtkih, od 17. do 19. ure, v Elektronu (novi prostori na Čevljarski ulici 19 v Kopru) potekajo tečaji risanja po modelu, ki jih vodi mag. Peter Ciuha, akad. slikar in predavatelj. Namenjeni so tako začetnikom kot bodočim študentom študijskega programa Vizualne umetnosti in oblikovanje.

V ponedeljek in sredo, 20. in 22. maja, ob 16. uri pa bo potekal tečaj uporabe pametnega telefona za začetnike, ki ga bo pod mentorstvom dr. Andreje Klančar izvedla Ajda Mulec. Tečaj se bo izvedel zaradi velikega povpraševanja, ki ga je bil deležen Center za vseživljenjsko učenje UP PEF.

Vrtci in šole so vabljeni na seminar Kažipoti primernega komuniciranja v vzgojno-izobraževalnem okolju, ki jih za prijavljene kolektive izvaja Ksenija Benedetti, strokovnjakinja za poslovni protokol. Teme seminarja, ki traja tri šolske ure, se navezujejo na razvoj spretnosti vodenja sestankov s starši, obvladovanja konfliktov, pravilne uporabe državnih simbolov ter oblikovanja primernega videza in profesionalne drže. Izobraževanje bo usmerjeno na praktične primere in bo spodbudilo refleksijo udeležencev ter izboljšalo njihovo profesionalno delo v šoli.  

Več informacij na tej povezavi.

Prijavite se lahko tukaj.