ČE POTREBUJETE OBLAČILA, SE DANES OGLASITE NA BELVEDERJU: Obalni angeli nadaljujejo sklop dobrodelnih del

Izola

Pobuda Izolanke na družbenem omrežju se je razvila in peljala v niz dobrodelnih akcij, ki so jih uspeli v le nekaj mesecih delovanja uspešno izpeljati. Dobrodelni Obalni angeli ostajajo vseskozi aktivni. Tudi danes bodo vrata odprta socialno ogroženim, ki bodo v njihovih prostorih lahko prevzeli oblačila za odrasle, otroke in dojenčke. 

Izolanka Neli Paspalj je v začetku novembra lani na svojem Facebook profilu delila poziv ljudem v stiski, ki potrebujejo pomoč. A, kot je dejala tedaj, si ni nikoli predstavljala, da bo ravno njena objava sprožila tako velik odziv. Tako se je začela dobrodelna akcija.

Zbralo se je 14 prostovoljk, kasneje pa se jim je pridružil še en fant, in že v roku dveh dni so obdarili prvo družino. Od tedaj so obdarili že mnoge. Imajo pa tudi svoj prostor v Gostilni Jasna na Belvederju, ki jim ga je odstopila tamkajšnja krajevna skupnost.

????Smo na novo ustanovljena dobrodelna skupina pod imenom OBALNI ANGELI????. Dobrodelnost nas je povezala in s skupnimi...

Objavil/a Obalni Angeli dne Sobota, 12. december 2020

V Facebook skupini Obalni angeli se jim javijo ljudje, ki potrebujejo pomoč, nato pa jim pakete dostavijo prostovoljke, ali pa jih prevzamejo sami. V času božičnih praznikov so sodelovali tudi z Rdečim križem, organizirali pa so tudi dve akciji zbiranja za Petrinjo in okolico in se pri tem povezali s Hrvaškim kulturnim društvom Istra Piran.

Kot pravi Paspaljeva, se skušajo osredotočiti na obalni prostor, vendar delujejo tudi širše. "Dobivamo sporočila iz cele Slovenije in poskušamo urediti prevoz, v kolikor pa ima v trenutni situaciji kdo papirje za prehod občinskih meja, lahko pridejo tudi sami iskat," pojasnjuje.

Še ena uspešna akcija je za nami???? hvala vsem, ki ste pripomogli za uresničitev le te❤️. Zahvaljujemo se predvsem Hkd...

Objavil/a Obalni Angeli dne Torek, 12. januar 2021

Vrata bodo socialno ogroženim odprli tudi danes. Od 15.30 bo prostor odprt za vse socialno ogrožene, ki potrebujejo oblačila. Na voljo so ženska, moška, otroška oblačila in oblačila za dojenčke.

"Mi bomo svoje delo nadaljevali. Dve veliki akciji smo imeli za Petrinjo, zdaj pa pomagamo naprej," še pove Paspaljeva. "Prostor pa je vsekakor odprt, zdaj lahko pridejo po oblačila," doda. Pri tem pa opozarja, da je pri vstopu v prostor pomembno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov kot so varnostna razdalja, nošenje mask in razkuževanje rok.

Jutri 20.1. ob 15.30 bo prostor odprt za vse socialno ogrožene, ki potrebujejo oblačila (na voljo imate ženska, moška, otroška in oblačila za dojenčke). Vljudno vabljeni. Držimo se ukrepov.

Objavil/a Obalni Angeli dne Torek, 19. januar 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija