DANES BO PADLA ODLOČITEV: Jutri stavka ali ne?

Slovenija

Pred napovedano stavko upravnih enot v sredo se bodo sindikalni predstavniki upravnih enot danes sestali z ministrom za finance Klemnom Boštjančičem, ki opravlja funkcijo ministra za javno upravo. Na sestanku bodo poskušali poiskati rešitev, da do stavke ne bi prišlo.

Predsednik sindikata državnih organov Frančišek Verk je kot eno od ključnih zahtev sindikata izpostavil zagotovitev ustreznega števila zaposlenih, s čimer bi lažje sanirali upravne zaostanke, predvsem na področju tujcev. Hkrati zahtevajo tudi linearno povišanje plač za sedem plačnih razredov. Pred današnjim sestankom je Verk pojasnil, da nekaj manevrskega prostora za dogovor obstaja, a se mora zgoditi "neka bistvena sprememba".

"Tako kot je vlada reševala slabe plače vojakov in policistov, lahko tudi reši slabe plače uslužbencev upravnih enot, pravosodnih policistov v zaporih in inšpektorjev," je prepričan Verk, ki sicer močno dvomi, da bi jih vlada na današnjem sestanku uslišala.

???? Upravna enota Ruše je uradno odprla svoja vrata v prenovljenih prostorih na Mariborski cesti 31. ???? Minister za...

Posted by Ministrstvo za javno upravo on Monday, November 13, 2023

Če jih ne bo, bo celodnevna stavka v sredo potekala na večjem številu upravnih enot, med njimi tudi obeh največjih in najbolj obremenjenih, ljubljanski in mariborski. Da se bodo pridružili stavki, so doslej napovedali tudi na upravnih enotah Ptuj, Novo mesto, Nova Gorica, Jesenice in Ruše.

V času stavke, ki bo trajala ves dan, med 8. in 19. uro, bodo strankam zagotavljali najnujnejše storitve v skladu z zakonom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .11. 2023 ob  08: 21
se mi zdi, da ko imajo stavko v javnem sektorju, naredijo dosti več, se mi zdi....
Pjero Shriba |  14 .11. 2023 ob  08: 19
Pred enim tednom sem urejal novo osebno, vozniško in potni list.
Vse so rešili v par dnevih in so mi jih poslali po pošti.
Martin Kacur |  14 .11. 2023 ob  07: 55
A mogoče obstajajo normativi koliko vlog morajo na mesec obdelati in reširi?