DARS JE HOTEL PRIVARČEVATI, A SO SE BESNI VOZNIKI UPRLI: Avtoceste in hitre ceste bodo spet osvetljene

Slovenija

Dars bo po skoraj treh mesecih v sredo znova osvetlil avtoceste in hitre ceste. Dobrih 60 odstotkov svetilk ob teh cestah je upravljavec avtocest ugasnil konec oktobra, da bi po nekaterih podatkih privarčeval 700.000 evrov.

Dars je konec oktobra ugasnil cestno razsvetljavo na odsekih avtocest in hitrih cest, kjer je to zakonsko dopustno - na priključkih na avtoceste in hitre ceste ter na odprti trasi avtoceste. Kot so takrat sporočili, naj bi s tem ukrepom prihranili 2000 megavatnih ur (MWh) elektrike letno, kar predstavlja desetino celotne porabe električne energije družbe.

"V družbi Dars smo zaradi energetske krize sprejeli usmerjene ukrepe, s katerimi aktivno delujemo v smeri njene blažitve," so zapisali 27. oktobra.

Na AMZS opozarjajo, da je tveganje zaradi takšnega varčevanja preveliko, je včeraj poročala televizija Pop TV. V zadnjih treh mesecih se je nanje obrnilo več jeznih voznikov, ki so zgrešili izvoz ali skoraj zgrešil izvoz z avtoceste oziroma ga zaznali prepozno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  18 .01. 2023 ob  12: 19
če kdo zgreši izvoz ali vozi prehitro ali pa gleda v telefon namesto na cesto.
Ištrijan |  18 .01. 2023 ob  11: 42
-1
Zakaj bi sploh varcevali ce pa nas celotna zahodnjaska, tako imenovana politika svobodnega sveta, ze vas cas prepricuje, da bo nase gospodarstvo cvetelo, da bomo hitro nadomestili smrdljive (kajne Urška bruseljska?) ruske energente z drugimi (po kaksni ceni?) in da bo rusko gospodarstvo v nekaj mesecih (tako je bilo receno marca lani!) propadlo?

Zakaj torej sploh varcujemo, ce nasi politiki v en glas trdijo, da nam gre tako super brez rusije?

P.S. Skrajni cajt, da so ponovno prižgali te luci!