DEKLICA PO NAPADU UMRLA NA KRAJU: Je do psa na verigi pristopila sama?

Kronika

Policisti so bili v sredo nekaj pred 17. uro obveščeni, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih se je osemletnica na dvorišču stanovanjske hiše približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes je deklico napadel in ogrizel, ta pa je kasneje zaradi poškodb na kraju umrla, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Fotografija je simbolična.

Dvorišče stanovanjske hiše je bilo sicer ograjeno, a so bila dvoriščna vrata odprta. Na kraj dogodka je prišla tudi odrasla oseba, ki je psa odstranila in poklicala reševalce, a je deklica kljub hitri zdravniški pomoči na kraju zaradi poškodb umrla.

Policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. Živali predhodno niso identificirali kot nevarne, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter ZrinskiPo neuradnih informacijah naj bi šlo za psa mešanca med rotvajlerjem in nemškim ovčarjem. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija