DIJAKI IŠČEJO PREDLOGE ZA SPREMEMBO ZAKONODAJE: V novem vodstvu tudi koprska gimnazijca in novogoriška dijakinja

Slovenija

Dijaška organizacija Slovenije je konec septembra izvolila novo vodstvo, v katerem sta po novem tudi dva dijaka Gimnazije Koper Anabel Todorović in Mark Djurašević ter dijakinja Gimnazije Nova Gorica Nastja Orel.

Anabel Todorović in Mark Djurašević

Predsednik slovenske dijaške organizacije je postal dijak bežigrajske gimnazije Simon Trussevich. Poleg njega novo vodstvo sestavljajo še predsednica Odbora za regionalno sodelovanje in povezovanje Živa Dokl iz Šolskega centra Velenje, predsednik odbora za PR bo Mark Djurašević s koprske gimnazije, odbor za izobraževanje bo vodil Matic Kramberger s ptujske gimnazije, odbor za mednarodno sodelovanje pa novogoriška gimnazijka Nastja Orel. Koprska gimnazijka Anabel Todorović bo vodila odbor za socialo, Majk Zupančič iz Gimnazije Moste pa odbor za kulturo, šport in obšolske dejavnosti.

Nastja Orel

V svet dijaške organizacije je bilo izvoljenih 11 svetnic in svetnikov. Kot navajajo v novem vodstvu, je zanje pomembno, da zastopajo pravice in interese vseh svojih članov ne glede na kraj bivanja, nivo izobraževalnega programa in osebne okoliščine. Zavzemali se bodo predvsem za iskanje predlogov za spremembe zakonodaje na področju dijaške problematike.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  11 .10. 2021 ob  13: 59
bravo dijaki!!!!!