DOBRO SO GA NAPLAHTALI: Ostal brez službe, ker je podpisal memorandum z izmišljeno državo

Svet

V Paragvaju so ta teden odpustili višjega uradnika, potem ko je podpisal memorandum o sodelovanju z državo, za katero je kasneje izvedel, da ne obstaja. Vodja pisarne kmetijskega ministra Arnaldo Chamorro je pojasnil, da so se mu domnevni prevaranti predstavili kot uradniki iz Združenih držav Kailasa.

"Prišli so in izrazili željo, da pomagajo Paragvaju. Predstavili so več projektov, prisluhnili smo jim in to je bilo to," je dejal Chamorro in priznal, da so ga zavedli.

Lažni uradniki so se srečali tudi z ministrom, je še dejal Chamorro.

Na srečanju so sicer podpisali memorandum, ki bi predvideval vzpostavitev diplomatskih odnosov med državama. V dokumentu je Chamorro hvalil vladarja Združenih držav Kailasa Nithyanando Paramashivama, izpostavil pa je njegov doprinos k hinduizmu, človečnosti in Paragvaju.

V dokumentu še priporočajo, da naj Paragvaj aktivno raziskuje vzpostavitev diplomatskih odnosov in podpira vključitev Združenih držav Kailasa v različne mednarodne organizacije, med njimi Združene narode.

Paragvajski mediji so poročali, da naj bi bil Paramashivam v resnici indijski državljan, ki ga iščejo v Indiji zaradi različnih kriminalnih dejanj.

Ministrstvo za kmetijstvo je v izjavi obžalovalo "postopkovne napake" in dejalo, da memoranduma "ni mogoče šteti za uradnega" in da Paragvaju ne nalaga nobenih obveznosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija