DOBRODELNA USTVARJALNOST NA OŠ ŠKOFIJE: Od delavnice do izmenjevalnice in pravljične vasi (FOTO)

Koper

Na OŠ Oskarja Kovačiča na Škofijah so včeraj pripravili dobrodelen zaključek koledarskega leta. "Odziv je bil velik," pravi ravnateljica Eneja Baloh. "Realizacija je bila zelo uspešna, starši so se odzvali v velikem številu, delavnice so bile polne, izdelkov veliko. Športno dvorano Burja smo napolnili do konca."

Pred dogodkom so v športni dvorani potekale delavnice. Prvošolci in drugošolci so iz odpadnega jeansa, storžev in vrbovih vej spletli božične zvezde. Tretješolci so imeli družabne igre, so pa tudi šivali novoletne okraske.

"Delavnica je bila zelo dobro obiskana. Pomagati sta prišli dve starejši krajanki," pravi Balohova. Medtem ko so za predšolske otroke organizirali branje pravljic in pravljično vasico, ki so jo izdelali petošolci. Manjkala ni niti izmenjevalnica oblačil, igrač in knjig.

Na včerajšnji prireditvi so starši osnovnošolcev s Škofij v šolski sklad prispevali 530 evrov. "V letošnjem koledarskem letu smo v okviru športno-družabnih dogodkov, kot so Bičikleta žur v mesecu maju, nočni pohod v novembru in novoletne delavnice v decembru, skupaj zbrali okoli 1000 evrov. Poleg tega so v sklad starši prispevali tudi z neposrednimi nakazili," pojasnjuje Balohova.

Seveda pa so bile včerajšnje novoletne delavnice, poleg dobrodelnosti, dobrodejne tudi za krepitev medsebojnih vezi, ustvarjanje, druženje in klepet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija