DRAGIĆ NA PRIPRAVAH V TRSTU, A BREZ DONČIĆA: To sta datuma ključnih tekem za nadaljnji razplet kvalifikacij

Slovenija

Slovenska košarkarska reprezentanca je od včeraj zvečer nastanjena v Trstu, kjer bo opravila drugi del priprav pred zelo pomembnima tekmama v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Pod taktirko selektorja Aleksandra Sekulića bo treniralo dvanajst košarkarjev.

Prvi zvezdnik reprezentance Luka Dončić se bo zaradi pravil lige NBA ekipi pridružil v ponedeljek, Žan Mark Šiško, ki je šele v nedeljo končal nastope v nemškem prvenstvu (njegov Bayern je v finalu klonil proti Albi Berlin z 1:3), pa bo verjetno ekipi lahko pomagal že na sobotni prijateljski tekmi z Italijo v Trstu (20.30).

Z reprezentanco je tudi Goran Dragić, ki v ligi NBA nima kluba, zato lahko za razliko od Dončića nemoteno trenira. Vmes si je sicer vzel nekaj dni odmora, v ponedeljek pa je v Novem mestu svečano odprl prenovljeno košarkarsko igrišče pred šolskim centrom, ki ga je financirala njegova fundacija. Prvo igrišče je Goran Dragić prenovil 2019 v ljubljanskem Tivoliju, v kratkem pa bo končano tudi igrišče v Laškem.

V Trstu so za zdaj zbrani Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik in Mike Tobey.

Generalko pred tekmama s Hrvaško v Stožicah in Švedsko v Stockholmu bo imela Slovenija na dan državnosti v Trstu. Organizatorji so sporočili, da je v dvorani Allianz Dome Areni na voljo še nekaj vstopnic v sektorju za slovenske gledalce.

"Vsi igralci so zelo motivirani in pripravljeni na tretji cikel kvalifikacij. Verjamem, da bomo na Hrvaško v Stožicah maksimalno pripravljeni. Temeljito spremljamo, kaj delajo, imajo novega trenerja od zadnjega cikla. Igrali bodo v drugi postavi kot februarja. Morali bomo predvidevati neke stvari, določene pa že lahko pričakujemo. Ta teden priprave nadaljujemo v Trstu. Verjamem, da nam bo sprememba okolja dobro dela in da se bo ekipa še bolj povezala," je pred odhodom v Italijo povedal Sekulić.

"Naredili smo že nekaj dobrih treningov, kemija v reprezentanci pa je kot vedno odlična. Na treningih smo osredotočeni predvsem na našo igro. Nekaj smo že delali na uigravanju in s tem nimamo težav. Pred nami je teden dni v Trstu, kjer bomo pilili podrobnosti. Vsi se dobro zavedamo, kako pomembni tekmi nas čakata v kvalifikacijah in to je opazno na vsakem koraku," je dodal Aleksej Nikolić.

BONUS VIDEO: S praznimi rezervoarji tudi na Obali

Slovenija se bo 30. junija ob 20.15 v Ljubljani pomerila s Hrvaško, 3. julija pa jo za konec prvega dela kvalifikacij ob 17. uri čaka še gostovanje v Stockholmu.

Tekmi bosta verjetno ključni za nadaljnji razplet kvalifikacij, saj si je Slovenija po uvodnih dveh zmagah novembra v Zagrebu in proti Švedski februarja privoščila dva poraza proti Finski. V drugem delu kvalifikacij, ki se bodo začele avgusta in v katerem bodo veljali vsi rezultati iz prvega dela, Slovenijo čaka še šest tekem proti najboljšim trem ekipam iz skupine D (Izrael, Nemčija, Estonija, Poljska).

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 gostili Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija