DRAMA V NEW YORKU: Helikopter trčil v nebotičnik na Manhattnu (VIDEO)

Kronika

Na streho 54-nadstropne stolpnice na 7. aveniji in 49. ulici sredi Manhattna se je danes zrušil helikopter, poročajo newyorški mediji. Gre za zgradbo zavarovalnice AXA Equitable Center, v nesreči pa je umrl pilot helikopterja.

Newyorški guverner Andrew Cuomo je sporočil, da se je okoli 14. ure po krajevnem času na streho 54-nadstropne stolpnice pri Times Squaru na Manhattnu med ponesrečenim poskusom zasilnega pristanka zrušil helikopter, pri čemer je umrl pilot. Drugih poškodovanih naj ne bi bilo. Newyorški mediji so sprva poročali o eni poškodovani osebi.

Policija in gasilci so hitro evakuirali ljudi iz poslovne zgradbe zavarovalnice AXA Equitable Center na 7. aveniji in 49. ulici blizu turističnega in gledališkega predela Times Square. Preiskava poteka, vendar pa je guverner meščanom, ki se še spominjajo terorističnih napadov 11. septembra 2001, zagotovil, da po vseh dostopnih informacijah ni šlo za nič drugega kot nesrečo.

Pilot je letel v deževnem vremenu ob minimalni vidljivosti, nato pa, kot kaže, izgubil nadzor nad helikopterjem in skušal zasilno pristati na vrhu stolpnice. Ni mu uspelo, helikopter je strmoglavil na streho in se vnel.

Policija je blokirala okolico, leta 1986 zgrajena stolpnica pa ostaja zaprta. Ni še jasno, za kakšen helikopter je šlo, vendar pa policija, ki je potrdila smrt pilota, trdi, da ni njihov. Nad New Yorkom je vsak dan polno helikopterjev, naj si bo policijskih, reševalnih, potniških, poslovnih in turističnih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija