DRUGI KROG V IZOLI: Kaj se dogaja v zakulisju?

Izola

Drugi krog v Izoli bo zelo zanimiv. Medtem ko se kandidata, ki sta prišla v drugi krog, javno za sedaj ne pojavljata preveč v medijih, v ozadju poteka priprava terena na odločujoči zadnji teden kampanje.

Prvo napako je naredil Danilo Markočič (na fotografiji zgoraj), ki je v sporočilu za javnost obelodanil, da so ga v drugem krogu poleg Milana Bogatiča in Mance Vadnjal podprli tudi člani Liste Mef in Izolani, kar pa je Drago Mislej Mef zanikal, sicer na mehko, a vendar to postavlja Markočiča na laž. In z neresnico začeti kampanjo v drugem krogu ni najboljša popotnica.

Breda Pečan

A Markočič deluje samozavestno in mirno. Kot se govori med poznavalci, pa tudi na izolskih ulicah in na družbenih omrežjih naj bi imel Markočič sklenjen nekakšen dogovor s starimi izolskimi silami, ki jih pooseblja očitno večna teta iz ozadja Breda Pečan. Da ta zgodba morebiti 'pije vodo', dokazuje tudi takojšnja in praktično instantna podpora Milana Bogatiča, ki je, mimogrede spomnimo, tako kot Markočič kampanjo v prvem krogu začel z neresnicami.

Milan Bogatič

Bogatič, ki je nedvomno blizu Bredinemu krogu, pa ima po naših informacijah zaradi te podpore že težave znotraj svoje liste, saj so ga h kandidaturi privabili mlajši Izolani, ki jim tak razvoj dogodkov ne diši preveč.

Aleksej Skok

Ker Alekseju Skoku kljub zelo dobremu programu in tudi odlično pripravljeni kampanji, ni uspelo priti v drugi krog (res da za peščico glasov), je vendarle sedaj praktično jasno, da gre v Izoli za spopad med starimi silami zbranimi okrog Brede Pečan in njenega kroga ljudi ter Evgenijem Komljancem (na fotografiji spodaj).

Komljanec bi morebiti lahko za zaveznika dobil le Daria Madžarevića (Dean Dekleva in skupina volivcev), ki je nastopil z razvojno naravnanim programom Izola 2030. Slednji je sicer v prvem krogu prepričal kar veliko število ljudi, saj se je uvrstil na četrto mesto s 16,43 odstotka glasov.

Dario Madžarević

Očitno bo v Izoli šlo za spopad med kandidati, strankami in posamezniki, ki si želijo nadaljevanja obstoječega stanja in Evgenijem Komljancem z morebitnimi podporniki, ki ponujajo Izoli drugačen model razvoja. Pri tem bo igrala odločilno vlogo udeležba, saj je bila, kot vemo, ravno v občini Izola najmanjša od vseh štirih obalnih občin.

Deli novico:

Kmalu |  22 .11. 2018 ob  17: 45
21
Bo v Guinessovi knjigi rekordov objavljeno, da so največji štroncoti na svetu doma v Izoli. Imajo priložnost končati ero starčkov iz ozadja in razno raznih SD prisklednikov, pa še vedno cincajo koga podpreti v drugem krogu. Komljanec gaaaaaas, do konca.
Slovenski utrip |  22 .11. 2018 ob  17: 42
Če smo dobro razumeli Drago Mislej Mef Lista Izolani ni zanikal podpore Danilu Markočiču Slednji nima nič skupnega z nekakšnimi po vaše" starimi silami" v Izoli. Oba kandidata Komljanec in Markočič se dobro poznata, se cenita in nista drug do drugea sovražna (fotografija v Slovenskem utripu iz izolske knjižnice).
Mediji moramo zelo paziti, da ne zaidemo v pristranska poročanja!
Ajde |  22 .11. 2018 ob  17: 37
16
Izolani!

kje vam je Izolski ponos? pa ja neboste dovolili, da ostane vse tako kot je? pa saj je slisat samo kritike cez trenutno situacijo, kafice vam zapirajo, koncerte prepovedujejo. gremo na volitve in glasujte ZA spremembo!

ma Ta manca toliko proti stari gardi...dejmokej naredit levo desno...nato podpre penziniste, pa dobro ve od kot prihajajo in za koga delajo.... resno razocaranje... Manca pametno bi bilo da se posujes s pepelom in zapustis politicne vode... resno nic od tebe.