Družina, ki jo je doletela nesreča, presenečena nad izjemno podporo sovaščanov

Koper

Minuli teden smo poročali o nesreči, ki je doletela družino Jager s Plavij. V njihovo hišo je udarila strela, ki je zanetila požar, ta pa je na hiši naredil precej škode. Hiša Jagrovih ni zavarovana, Jagrove pa kot številne državljane pesti finančna stiska. A na račun izjemnih sosedov in sovaščanov bodo to nesrečo prebrodili veliko lažje.

Dela na hiši Jagrovih

Že ko se je vnel požar, so na pomoč priskočili sosedje z gasilnimi aparati in preprečili, da bi plameni zajeli vso hišo. Nato so prišli gasilci, ki so zaradi požara na podstrešju morali odkriti streho. Ostalo je pogorišče in odprta streha. Že drugi dan so vaščani priskočili Jagrovim na pomoč. Zbrali so nekaj materiala in s skupnimi močmi pokrili streho.

A kljub temu je ostal grenak priokus, saj je v prvem nadstropju hiše zgorela celotna električna napeljava. Popravilo stane več tisoč evrov. A Jagrovi so znova lahko spoznali, da imajo zares izjemne sosede in sovaščane.

Dražen Kovač, sosed Jagrovih

Dražen Kovač, sosed, ki je prvi priskočil na pomoč pri požaru, je namreč začel z zbiranjem prostovoljnih prispevkov po vasi. V treh dneh je zbral zavidljivo vsoto denarja, nekaj manj kot tri tisoč evrov. "Zares izredna zahvala gre prav vsem vaščanom, ki so izkazali takšno mero razumevanja, pomoči in dobrosrčnosti. Zahvala pa gre seveda tudi Gasilski brigadi Koper in prostovoljnim gasilcem iz Dekanov," pravi družina Jager. "Odzvali so se tako reč vsi vaščani," je za Regional dejal Kovač, ki je zbiral denarno pomoč.

Kljub temu omenjena vsota še zdaleč ne zadostuje za sanacijo škode, ki je nastala na objektu, vaščani pa so še vedno angažirani in želijo še naprej pomagati omenjeni družini. V kratkem bodo za pomoč prosili tudi krajevno skupnost.

@miki |  31 .10. 2013 ob  11: 55
Za primerno nagrado ti jo zapalim...
miki |  30 .10. 2013 ob  21: 02
-1
Da bi tudi v mojo hiso udarila strela..
Jaz |  30 .10. 2013 ob  14: 14
Pohvalno. :)