EKSPLOZIJA V DIVAČI: Škode za več kot 100.000 evrov; policisti odkrili vzrok

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 189 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 128 ilegalnih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična. 

Kot smo že poročali, so bili policisti včeraj ob 0.40 obveščeni, da je zagorel objekt z orodjem v Divači, prišlo pa je tudi do eksplozije. Požar so gasilci omejili okoli 3. ure. Nastala je večja materialna škoda, ki znaša preko 100.000 evrov. Kriminalisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da je vzrok požara tehnične narave, tuja krivda je tako izključena.

S plovila, privezanega v Seči, so ukradli izvenkrmni motor Mercury F20, reflektor, sončni kolektor z baterijo, kompas, sidrni motor z verigo in sidrom, črpalko za vodo, šest bokobranov, tri rezervoarje za gorivo in platno za zapiranje krmnega dela. Škode je za 4000 evrov.

Včeraj ob 16.35 je v Kopru na Cesti na Markovec 49-letna voznica osebnega avtomobila ustavila pred prehodom za pešce, ko ji je v zadnji del vozila trčil voznik motornega kolesa. Po trčenju ji je pokazal dovoljenje za prebivanje, zatem pa zapustil kraj. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je motorno kolo last 33-letnika, ki nima vozniškega dovoljenja. Izdali so mu plačilni nalog, ker je posodil vozilo osebi, ki nima vozniškega dovoljenja. Ugotovili so tudi, da je motor vozil 49-letnik. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi neprilagojene hitrosti in pobega s kraja prometne nesreče.

Ob 17.10 pa so bili policisti obveščeni, da je pri Šaredu osebni avto zbil kolesarja, nato pa odpeljal naprej. Na kraju so ugotovili, da je 16-letnik vozil kolo od Šareda proti Kortam, ko ga je pričel prehitevati osebni avtomobil. V tem trenutku je z nasprotne smeri pravilno pripeljalo drugo vozilo, voznik, ki je prehiteval, pa je trčil v kolo, ker ni imel dovolj bočne razdalje. Kolesar se je pri padcu poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico.

Ponoči so vlomili v trgovino in v lokal v Kopru. Policisti opravljajo ogled kraja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija