FIDES SE NE STRINJA Z OČITKI PIRC MUSAR: Predlagajo ji, da naj se s stanjem v zdravstvu seznani še pri zdravnikih

Slovenija

V sindikatu Fides predsednici Nataši Pirc Musar odgovarjajo, da je stavka njihova ustavna pravica. "Predlagamo, da se, preden komentira situacijo v zdravstvu, bolje seznani s stanjem vsaj še pri zdravnikih, pozanimala se je namreč pri premierju, ki nam je te dni na pogovorih dvakrat odkrito grozil z ukrepi," je dejal predsednik Fidesa Damjan Polh.

"V sindikatu Fides se ne moremo strinjati s predsednico države," je Polh povedal v video odzivu. V Fidesu trdijo, da je stavka zakonita, legitimna in da jo v ničemer ne kršijo.

Polh je dodal, da Pirc Musar podpira spremenjeno odločitev vlade Roberta Goloba, da se plačni sistem za zdravnike ne obravnava ločeno. "Upoštevajoč specifike zdravstva pričakujemo ločeno obravnavo," je poudaril.

V odzivu je še povedal, da predsednica po eni stani kritizira vlado, da se ne drži podpisanega, hkrati pa se z vlado strinja, da ne udejanji tistega, kar je podpisano.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je ob robu podpisa odloka o evropskih volitvah danes spregovorila tudi o zdravniški stavki in pozvala k njeni začasni prekinitvi. Po njenih besedah je dovolj merjenja moči na plečih pacientov. Vlado, ki se ni držala že sprejetih dogovorov, pa je pozvala, da pospeši proces celovite plačne reforme.

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides stavka od 15. januarja. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

Po več pogajalskih sejah z vladno stranjo, ki sodeč po izjavah predstavnikov obeh strani niso prinesle napredka, je glavni stavkovni odbor Fidesa na seji 30. januarja soglasno sprejel sklep, da vodstvom zdravstvenih zavodov predajo preklice soglasij za nadurno delo. Preklici v veljavo večinoma stopijo z začetkom marca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  24 .02. 2024 ob  12: 50
ma kakega keša, socialac, ki ne sme imeti nič svojega.
kokodek |  24 .02. 2024 ob  12: 39
"manoff", saj praviš, da si poln keša , res ne vemo, kaj počneš v vukojebini
Martin Kacur |  24 .02. 2024 ob  12: 33
Ta polh je kot naš MnofSteel. Misli, da je boga za jajca prijel in da se cel svet vrti okoli njega. Če ne bi šlo za težke bolnike bi Golobu še prav dal, da ga ignorira in na poganjanja pošilja malinovce brez pooblastil.

Manofsteel škoda, da tvoj oče ni kupil hiše v Švici. Tam vse funkcionira. Podobno kot jukebox. Dok ima para svira a posle možeš se j.... .
ManofSteel |  24 .02. 2024 ob  07: 42
-1
Prc Debela svna je našla mal temo za si dvigat podporo med retardi kot sta ta dva tukaj spodaj.
Retardi mislijo, da po odhodu zravstva iz Slovenije bodo našli nove bedake na balkanu. Nič več, Srbija je dvignila plače v zdravstvu, tako da v Sloveniji se jim ne splača več delat, raje so doma za isti denar, pa še stanovanja jim ni treba iskat.
Trgovci bi bili radi fraj vikende, zdravstvo pa bo delalo 24 ur/dan.
Ostačete vi još gladni glupi narode. Komunisti vam krojijo življenja in vi se še naprej klanjate ponosnim govnarom.
Bravo glupi narod.
Namesto, da bi imeli vrhunsko zdravstvo...boste raje crkavali zaradi boleznih, ki so ozdravljeve.
Saj ne tamerim glupi manjšini, zamerim tistim, ki premorete več pameti, a kljub temu z vašo neudeležbo na volitvah prepuščate govnarom, da ropajo in uničujejo državo. Bravo.
Ne vidim dneva, ko se bom odselil iz te vukojebine...pol pa se vam bom iz tujine vsak dan smejal v friz, ko vad bodo natepavali v tazadnjo.
kokodek |  24 .02. 2024 ob  07: 29
-1
vlada ne sem popustiti pohlepnim starčkom iz Fidesa! v kapitalistični Južni Koreji so zdravnikom odredili obvezno delo.
joe jaxson |  23 .02. 2024 ob  18: 43
ma fides, kaj je zmanjkalo denarja in sponzorjev za izobraževalne tečaje in seminarje na kubi, indoneziji ipd !? ko vas ne zna skupo bi vas platio !