GRE SLOVENSKIM KMETOM RES SLABO? Od države dobil 800.000 subvencij in kupil Porscheja za 100.000 evrov

Slovenija

Novica o kmetu iz Prekmurja, Danilu Meolicu, je razburila javnost, ko je postalo znano, da si je letos kupil luksuzni avtomobil Porsche Cayenne v vrednosti 100.000 evrov. Meolic je leta 2019 prejel subvencije v višini 800.000 evrov za posodobitev prašičereje na njegovi kmetiji v Malih Bakovcih pri Murski Soboti. Nakup dragega avtomobila je naletel na ogorčenje, saj se zdi, da je kmetov premoženjski položaj v nasprotju s trenutno stanjem v slovenskem kmetijstvu.

Kmetijska panoga se sooča z velikimi finančnimi izzivi, saj so cene repromaterialov v zadnjem času izredno visoke, medtem ko cene pridelkov ostajajo nizke. Irena Leonida Kropf, direktorica Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, je poudarila, da je to težava, ki prizadeva vse panoge kmetijstva. Tudi sadjarji se soočajo z velikimi stroški elektrike, kar lahko zmanjša njihove dobičke.

Kljub temu pa nekateri menijo, da ima Meolic kot kmet zaslužek, ki mu omogoča, da si privošči nakup dragega avtomobila. Meolic in predstavniki kmetijskega sindikata poudarjajo, da kmetovanje zahteva veliko dela in predanosti, zato bi morali kmetje imeti pravico do nekaterih razkošij, kot je nakup Porscheja.

O dotični zgodbi so poročali v številnih slovenskih medijih. Novica je sprožila razpravo o trenutnem stanju v slovenskem kmetijstvu in finančnem stanju kmetov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  15 .03. 2023 ob  09: 22
Nekaterim gre slabo a taki ne dobijo subvencije.