GRIMS O PETKOVEM NAPADU V BLIŽINI DRŽAVNEGA ZBORA: "To je bil poskus umora"

Slovenija

Poslanec SDS Branko Grims v petkovem "strahopetnem in zahrbtnem napadu" pred državnim zborom, ko ga je neznanec porinil po stopnicah, vidi poskus umora. Pričakuje, da bo policija temeljito raziskala dogodek, za katerega krivce med drugim vidi tudi v levosredinskem polu in v osrednjih medijih, ki da ne poročajo o napadih na poslance.

Branko Grims/Facebook

Grims je uvodoma ponovil, da ga je v petek pred poslopjem DZ napadel neznanec in ga porinil po stopnicah. "Na srečo sem se ujel in nisem padel, kajti če bi, bi se zadeva končala mnogo slabše," je poudaril. Neznanca, ki je po napadu pobegnil, ni videl, ga je pa po njegovih besedah videl policist, ki varuje državni zbor.

 

Glede na to, kar mu je povedal omenjeni policist, Grims verjame, da je bil napad nanj načrtovan. "Zame je to poskus umora. Če bi padel po stopnicah, ki so polne ostrih robov, pa še nahrbtnik sem imel, bi se lahko ubil," je poudaril. Incident je označil za strahopeten in zahrbten napad. Moški ga je tudi dvakrat pljunil po laseh. "Policisti sem predlagal, naj vzame vzorec DNK, pa ga niso želeli. To sem predlagal dvakrat. Dokaze sem shranil, da ne bi slučajno potem kdo rekel, da ne morejo česa dokazati," je dodal.

Grims za napad krivi levosredinski politični pol, pri čemer je s prstom pokazal tudi na predsednika vlade Roberta Goloba. Ta je po nedavnem napadu na aktivistko Niko Kovač napovedal preganjanje sovražnega govora, Grims pa je prepričan, da se je sovražni govor začel prav s prihodom Goloba na oblast.

"Predsednik vlade naj preganja sovražni govor tam, kjer se je začel. Pri samem sebi in pri tistih, ki so mu pomagali priti na oblast. Golob očitno ni dorasel funkciji, ki jo opravlja, in jaz bi mu predlagal, naj odstopi," je rekel. Grims je poudaril tudi, da petkov napad nanj ni bil osamljen. Kot je izpostavil, ‘dobesedno vsak dan’ prejema grožnje s smrtjo, tudi pisno.

S prstom je pokazal tudi na osrednje medije, ki po njegovih besedah ne poročajo o napadih, ki jih je deležen sam ali drugi poslanci. "Resnica pa je samo ena. Edini, ki so nestrpni in agresivni, so na levi strani političnega pola. Zagotovo ne vsi, temveč tisti, ki imajo od tega korist," je izpostavil.

Grims je prepričan, da identifikacija napadalca ne bo težava, saj je v bližini parlamenta veliko kamer, pričakuje tudi, da bo policija dogodek temeljito raziskala. Pričakuje tudi, da bodo odgovorni naredili vse zato, da bo Slovenija spet varna država, kar "zdaj očitno ni." Na koncu je izrazil tudi zaskrbljenost, da se bo naslednjič, če se njegovega primera ne bo vzelo resno, verjetno zgodilo kaj mnogo hujšega.

Napad na Grimsa so med drugimi obsodili predsednik republike Borut Pahor, premier Golob in Inštitut 8. marec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komentar |  31 .10. 2022 ob  08: 11
Ja Branko nihče te ne sme tepeškat in vsi tisti, ki manipulirajo z ljudmi ,da lahko tepejo poslance naj bodo obsojeni in kaznovani ,leglo teh pa se ve od kod prihaja ! Ogledalce, ogledalce povej….
kokodek |  31 .10. 2022 ob  06: 06
hudobija in sovraštvo, ki jo širi on in njegov vodja, je pripeljalo do nasilja. naj se pogleda malo vase