GROB NAVALNEGA ŠE VEDNO OBLEGAN: Ob navzočnosti policije polagajo cvetje (VIDEO)

Svet

Dva dni po pogrebu ruskega oporečnika Alekseja Navalnega, ki je umrl med prestajanjem kazni v zaporniški koloniji, ljudje še naprej prihajajo na njegov grob v Moskvi. Mnogi so kljub navzočnosti policije v spomin na preminulega nasprotnika Kremlja na grobu danes položili cvetje.

Žalujoči obiskujejo grob na moskovskem pokopališču Borisov, da bi se poklonili enemu najglasnejših kritikov Kremlja. Policija je danes dogajanje opazovala, vendar ni posredovala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mladi, starejši in družine z otroki so položili cvetje na grob, ki leži blizu vhoda na pokopališče. Mnogi so jokali in se objemali, je s kraja dogodka poročal novinar dpa.

"Heroji ne umirajo. Hvala Aleksej," je pisalo na enem od napisov iz kartona na grobu. Med nagrobnimi venci je bilo videti tudi otroške igrače. Iz kopice cvetja je gledal ruski pravoslavni križ s fotografijo nasmejanega Navalnega, navaja dpa.

47-letni Navalni je umrl 16. februarja med prestajanjem 19-letne kazni v kazenski koloniji na severu Rusije. Okoliščine njegove smrti ostajajo nejasne. Zaporniške oblasti so zatrdile, da se je Navalni zgrudil po sprehodu in umrl kljub poskusom oživljanja. Številne zahodne države odgovornost pripisujejo Kremlju oziroma ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

V petek se je na pogrebu v Moskvi od Navalnega poslovilo več tisoč ljudi, vključno s tujimi diplomati. Ruska policija je po podatkih nevladne organizacije OVD-Info v zvezi z žalnimi dogodki ob smrti vodje ruske opozicije po vsej državi aretirala najmanj 128.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  03 .03. 2024 ob  18: 46
v gazi pa nobenega cvetja