GROZLJIV STRELSKI NAPAD: "Policist sem že 29 let, a je to verjetno najhujši zločin, kar sem jih kdaj videl" (FOTO)

Kronika

V novem strelskem napadu v Združenih državah je 23-letni Romeo Nance v bližini Chicaga na treh različnih mestih ubil osem oseb. Množičnega morilca so po obsežni policijski preiskavi izsledili v Teksasu, kjer se je v soočenju s policisti ustrelil.

Vodja policije William Evans je dejal: "Policist sem že 29 let, a je to verjetno najhujši zločin, kar sem jih kdaj videl." Strelski napad se je zgodil v mestu Joliet v zvezni državi Illinois, kjer je Nance ustrelil žrtve, ki jih je predhodno poznal. Prvo žrtev so našli že v nedeljo, naslednje jutro pa so odkrili pet trupel v hiši, kjer je živel osumljenec, ter dve trupli v sosednji hiši, poroča NPR.

Policija meni, da so bile vse žrtve iz iste družine, vendar motiv za napad ostaja neznan. Na četrti lokaciji je bil še en moški ustreljen v nogo, a ni v življenjski nevarnosti.

Po odkritju trupel je policija sprožila lov na osumljenca, ki je bil na begu od nedelje. Opozorili so prebivalce, naj obravnavajo 23-letnika kot oboroženega in nevarnega. Nancea so odkrili v ponedeljek v Teksasu, kjer se je ob soočenju s policijo ustrelil.

Strelca so povezali z rdečo Toyoto Camry, ki so jo opazili na lokacijah streljanja. Policija trenutno še izvaja identifikacijo žrtev in preiskavo primera.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija