GROZLJIVA TRAGEDIJA VZELA DVE MLADI ŽIVLJENJI: Trk je bil tako silovit, da je motor avtomobila odletel na nasprotno stran avtoceste

Kronika

Na hrvaški avtocesti A1 v smeri proti Dalmaciji se je med predoroma Sveti Rok in Ledenik včeraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. V ponedeljek je bila avtocesta v smeri Dubrovnika zaprta štiri ure, avtomobilu pa je zaradi silovitosti udarca odpadel motor, ki je končal na nasprotnem pasu.

V ponedeljek ob 13.15 sta v hudi nesreči med predoroma Sveti Rok in Ledenik umrla dva mlajša moška, ki sta se peljala v istem avtomobilu. Hrvaška policija je sporočila, da je bilo v nesreči udeleženo le to osebno vozilo, ki je po neuradnih informacijah trčilo v kamnito steno ob avtocesti, nato pa se je odbilo in končalo na odbojni ograji, poroča 24sata.

Voznik osebnega avtomobila splitske registrske tablice je zapeljal z vozišča na makadamsko površino med pasovoma, nakar se je nenadzorovano vrnil na vozišče, odletel s ceste in s prednjim delom trčil v kamnito steno. Vozilo se je odbilo in se še večkrat nenadzorovano zavrtelo.

Predor Sveti Rok

Trk je bil tako silovit, da je motor avtomobila odletel na nasprotno stran avtoceste, približno sto metrov od mesta trčenja. Oba potnika sta padla iz vozila in ni jima bilo več pomoči. Policija je sporočila, da sta umrla dva moška, ​​37-letni državljan Hrvaške in 28-letni državljan Črne gore. Nista bila privezana, priče pa so povedale, da sta moška divjala in da je sopotnik celo pomolil nogo čez okno. 

Po poročanju prič naj bi bil v avtu z moškima tudi pes, ki je po nesreči skočil iz avtomobila in pobegnil. Drugi potniki so ga videli, kako podivjano teče po avtocesti. Nazadnje naj bi ga opazili na Obrovački cesti, nato pa so se za njim izgubile sledi. Gre za psa pasme staffordshirski terier, za katerega se bojijo, da je poškodovan. Zadarski azil se ga trudi najti.

Policisti v sodelovanju s pristojnim državnim odvetništvom v Zadru nadaljujejo z zbiranjem podatkov in ugotavljanjem vseh dejstev in okoliščin tega dogodka, še poroča 24sata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  27 .02. 2024 ob  17: 10
Dva manj!