GROZLJIVO, KAJ SE DOGAJA: Na več šolah učenci grozili z napadi, zgledujejo se po 13-letnem napadalcu

Kronika

Po sredinem strelskem napadu na osnovni šoli v Beogradu, kjer je 13-letni učenec ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil, danes iz več šol v regiji poročajo o grožnjah učencev z napadi. Med njimi je nekdanji dijak ekonomske šole v Bihaću na severozahodu BiH, ki je zagrozil, da bo ponovil pokol iz Beograda, policija pa ga je že prijela.

Nekdanji dijak šole v Bihaću je na družbenem omrežju Instagram napadalca iz Beograda označil za kralja, na ekonomski šoli pa napovedal "krvavo svatbo". Ob tem je nakazal, da bi se z napadom maščeval, ker so ga v šoli obsojali in se mu izogibali.

Uprava šole je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina v odzivu na objavo, ki se je hitro razširila po družbenih omrežjih, pozvala učence in meščane, naj ne širijo panike in sporočila, da so sprejeli vse potrebne ukrepe. 18-letnega mladeniča je kasneje zaradi suma ogrožanja varnosti prijela policija, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

O več grožnjah na šolah danes poročajo tudi iz Srbije. Incidenti, za katere naj bi učenci dobili navdih pri napadalcu na osnovni šoli Vladislav Ribnikar, so se po poročanju srbskega portala N1 danes zgodili na treh beograjskih osnovnih šolah. Na eni od njih je učenca, ki se je zgledoval po ravnanju 13-letnika, prijela policija, do nadaljnjega pa ne bo obiskoval pouka.

Z druge šole je policija dobila prijavo, da je eden od učencev imel pri sebi seznam učencev, ki naj bi jih želel ubiti. Tudi 13-letnik, ki je izvedel sredin napad, je tega po navedbah policije načrtoval dlje časa in je imel seznam otrok, ki jih je nameraval ubiti.

V Obrenovcu je policija prijela mladoletnika, ki je po minuti molka za žrtve sredine tragedije izvlekel plastično pištolo, še poročajo srbski mediji.

V eni od beograjskih gimnazij pa je 15-letna nekdanja dijakinja z nožem porezala učenca in učiteljico. Po poročanju portala N1, je dekle prijela policija in je v pridržanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  04 .05. 2023 ob  23: 13
Kaj se dogaja? Dogaja se permisivna vzgoja v praksi, to so rezultati. Ta generacija je bila poneumljena s pravicami, pozabili pa so ji povedati, da so tudi dolznosti. To so soncki, ki jim nihce nic ne sme, vkljucno tovarisi in tovarisice! Ko pa pridejo na realna tla in se jim izven vate v kateri so oviti zgodi domnevna krivica, greji v tilt, ker jih ni nihce naucil se s tem spopadat! In se zgodi to kar se dogaja....Spomnite se, skoraj bi se zgodilo tudi pri nas, pa so na sreco policisti to uspeli pravocasno preprecit.

Skratka, sedanji nacin socializacije je zgresen, vkljucno s solskim sistem kjer tovarisice nimajo vec nobene moci nad ucenci! Razna socialna omrezja pa so zgolj kot ojacevalec vsega skupaj! ZABREDLI SMO!