HEROJSKO DEJANJE POŠKODOVANIH DELAVCEV: Sami preprečili še hujšo tragedijo v Bosanskem Brodu

Svet

Eksplozijo v rafineriji nafte v Bosanskem Brodu v BiH v torek zvečer je najverjetneje povzročila okvara na obratu za proizvodnjo dizelskega goriva in bencina, so danes potrdile oblasti v Republiki srbski. V nesreči je umrl eden od delavcev, več pa jih je bilo poškodovanih med posredovanjem, s katerim so preprečili še večjo tragedijo.

Pred novinarje sta danes v Bosanskem Brodu stopila predsednik Republike srbske in novoizvoljeni član predsedstva BiH Milorad Dodik ter poveljnik policije v Bosanskem Brodu Slobodan Miličević, ki sta predstavila doslej znane okoliščine nesreče. Povedala sta, da je eksplozijo povzročila okvara na obratu v stavbi številka 4 ter da ni dokazov za ugibanja o domnevni diverziji. Delavci so se v nesreči poškodovali, ko so izklopili plin, da bi preprečili še večjo nesrečo, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Miličević je povedal, da so obvestilo o eksploziji in večjem številu poškodovanih delavcev prejeli v torek nekaj po 21.30. Na kraj dogodka so poleg policistov pohiteli tudi gasilci. Poškodovane delavce so nemudoma zdravniško oskrbeli, po polnoči pa so našli tudi truplo umrlega 33-letnega delavca. Kot je dodal, je nesrečni moški umrl v poslopju 4a, ki je ob objektu, v katerem se je zgodila eksplozija. Preiskava bo pokazala vzrok smrti, je še povedal. V nesreči je bilo poškodovanih deset delavcev.

Dodik je danes obiskal poškodovane delavce, ki so jih zadržali na zdravljenju v bolnišnici v Doboju. Povedal je, da gre za heroje, ko so bili pripravljeni žrtvovati življenja, da bo preprečili večjo tragedijo, je na svoji spletni strani poročal banjaluški časnik Nezavisne novine.

Deli novico:

KAJPAJAZVEM |  11 .10. 2018 ob  13: 55
Rafinerija je tam že vsaj petdeset let. Pa nikoli nobene resnejše težave.

Zadnje leto pa je rafinerija prodana Rusom. In je to zdaj že drugi incident. Prvi je bil, ko je nafta prišla v vodovod...