IMATE DOMA STARE KASETE? Z njimi lahko zaslužite, preverite, kdo so najbolj iskani izvajalci

Glasba

Vse večja prodaja kaset preseneča tudi največje glasbene nostalgike. Prejšnje leto se je denimo v Veliki Britaniji prodalo kar 22 tisoč primerkov, letos pa so številke še višje.

Se spomnite časov, ko smo na veliko predvajali kasete? Nekatere so zavijale, zvok je bil izredno slab, še posebej, če je bila kaseta večkrat presneta, veliko časa nam je vzelo tudi prevrtavanje iz pesmi na naslednjo pesem. Vseeno je ta oblika nosilcev zvoka znova priljubljena.

Letošnje številke prodaje kaset na Otoku, so namreč že v prvi polovici leta presegle celotno lansko leto. Kasete ponujajo tudi spletne trgovine, največkrat gre za Nirvanin Nevermind ali pa Back in Black zasedbe AC/DC. Najdejo pa se tudi nove izdaje, denimo glasba iz aktualnega filma Queen: Bohemian Rhapsody. Cene se gibljejo med 15 in 30 evrov.

Naši južni sosedje prav tako poročajo o porastu zanimanja za nakup kaset. Pri njih gredo največkrat v prodajo skupine z območja nekdanje Jugoslavije, od Azre do EKV ter zabavna glasba, kot denimo Mišo Kovač in Tereza Kesovija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija