ISTRAN RAZKRIL SKRIVNOST NAJBOLJŠE PICE: Pomokajte roke in segrejte pečico!

Istra

27-letni Romano Seferović iz Vodnjana je hrvaški državni prvak v picopeki. In kako jo po njegovem receptu pripraviti doma? Za začetek morate vedeti, da se da v pečico samo testo, paradižnikovo omako in mozzarelo, ostale sestavine dodate, ko je pica pečena. In nikakor se na pico ne daje origana, v testo pa ne sladkorja.

Kot je za portal 24sata povedal 27-letni strokovnjak za pico, se ne to italijansko specialiteto ne daje origana, ker popolnoma spremeni okus. Na pravo pico se daje izključno sveža bazilika in še to na koncu, ko je pica že pečena.

Za odlično pico ne uporabite več kot pet različnih sestavin, posebej pomembno pa je, kako pripravite testo, ki ne sme biti niti preveč hrustljavo niti premehko, ne sme biti preslano, preveč zapečeno ali surovo na sredini. Pri tem je najbolj pomembna moka. Uporabite mešanico pšenične, koruzne in riževe moke. Takšno testo je tanko, krhko in rahlo hrustljavo, pica je lahka in ne vam ne bo obtičala v želodcu.

Na pico ne dajajte navadnega sira, temveč mozzarelo, svetuje 27-letnik. Nikar je ne ribajte, temveč jo natrgajte. In tukaj je še recept:

Sestavine za štiri osebe: kilogram moke, 250 g mozzarele, liter hladne vode, tretjina svežega kvasa, žlica soli, pol decilitra oljčnega olja, deciliter paradižnikove omake. Ostale sestavine izberite po svojem okusu.

Kvas raztopite v vodi za nekaj minut, ko se aktivira dodajte moko in sol ter zamesite testo. Tik pred koncem dodajte oljčno olje. Naredite dve do tri hlebčke in jih pustite na sobni temperaturi za pol ure. Nato dajte testo v hladilnik za 18 do 24 ur. Pred uporabo ga razvaljate, dodate paradižnikovo omako in mozzarelo ter pečete na maksimalni temperaturi od osem do dvanajst minut, odvisno od pečice. Ko jo vzamete iz pečice, dodate ostale sestavine in uživate.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija