ITALIJANI IN ANGLEŽI V ŠOKU: Poglejte si, kaj se je zgodilo pred kvalifikacijsko temo za EP (VIDEO)

Svet

Če se je za Slovence, ki so na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 premagali Kazahstan z 2:1, vse izšlo po načrtih, pa to ne velja za Italijane. Italija je prvič po letu 1961 na domačem terenu izgubila proti Angliji, občinstvo pa je odprtih ust poslušalo izvedbi himn. Temu pa je sledil plaz ostrih kritik do izvajalcev. 

Pred začetkom tekme, ki je bila na stadionu Diego Armando Maradona v Neaplju, je 28-letna pevka Ellynora zapela himno 'God Save The King', a sledili so nerodni trenutki. Pevka je imela namreč, kot je bilo pojasnjeno kasneje, tehnične težave, kar so opazili tako igralci kot tudi gledalci. Ellynora je zgrešila začetni ton himne in se začela nervozno igrati s slušalko v ušesu.

Angleški nogometaš Jude Bellingham je pevko neprijetno pogledal z rahlim začudenjem na obrazu, gledalci pa so očitno delili njegovo mnenje in ta "poskus petja himne" označili za "najhujšega doslej".

"Kakšno uničenje himne", "Joj, himna je bila zmešnjava", "Jezus, kako nerodno", "Še nikoli v življenju nisem slišal, da bi nekdo tako klal himno", "Vau, to mora biti najslabša izvedba himne, kar sem jih kdaj videl" in "Iskana ženska zaradi zločina zoper državno himno", so številni zapisi na družbenih omrežjih. Kritiko je izrazil tudi Jamie O'Hara, nekdanji branilec Tottenhama.

Večjega navdušenja pa ni požela niti italijanska himna, ki sta jo izvajala Gigi D'Allesio iz Neaplja in reper Clementino. A hip-hop izvedba je zmedla občinstvo.

"Ta uboga ženska, ki poje na igrišču, popolnoma uniči angleško himno, nato pa dva fanta popolnoma ubijeta italijansko himno, kaj se dogaja?", "Himna, ki sta jo zapela Gigi D'Alessio in Clementino, je kazen za vse nas. Ne vem, zakaj smo si to zaslužili, a očitno smo nekaj prikrivali", so komentirali številni.

"Do zdaj je bilo na tem stadionu veliko žalostnih in temnih trenutkov, kot je izpad iz Lige prvakov z 12 točkami, drugo izpadanje, bankrot ... A vse to ni nič v primerjavi z nacionalno himno, ki sta jo zapela Gigi D'Alessio in Clementino," je zapisal oboževalec iz Neaplja.

Opazili so tudi, da je imel D'Alessio eno roko v žepu med izvajanjem himne, kar so mnogi razumeli kot znak nespoštovanja, še poroča Večernji list. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija