IZJEMNO: Tim Gajser znova svetovni prvak!

Svet

Slovenski motokrosist Tim Gajser si je z drugim mestom na prvi vožnji predzadnje dirke v sezoni v Pietramurati zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP za leto 2020. To je njegov tretji naslov v tem razredu po sezonah 2016 in 2019.

Gajser je predzadnjo dirko sezone začel s 73 točkami naskoka pred zasledovalci, nato pa je kljub slabemu startu na koncu prišel do drugega mesta. Delo mu je olajšal tudi najbližji zasledovalec Italijan Antonio Cairoli, ki je v desetem krogu padel, tako da je Gajser prišel mimo njega in si do konca zagotovil dovolj veliko prednost, da ga zdaj tekmeci v seštevku ne morejo več ujeti.

World champion 2020 ???? ???? #243

Posted by Tim Gajser #243 on Wednesday, November 4, 2020

Za Gajserja je današnji naslov prvaka skupno že četrti v karieri, saj ima poleg treh v najmočnejšem razredu še enega v razredu MX2 iz leta 2015.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija